"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 627 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/10/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Учителският митинг разклати властта


Свъзгласи "АТАКА" и "Победа" приветстваха протестиращите учители вчера пред сградата на парламента  зам.-председателя на ПГ АТАКА Павел Шопов. Никой от депутатите от управляващото мнозинство не събра кураж да се покаже пред стачкуващите. Председателят на НС Георги Пирински отказа да приеме декларацията на протестиращите. Лидерите на КТ "Подкрепа" и на КНСБ Константин Тренчев и Желязко Христов я връчиха на опозицията. Минути преди това всички опозиционни партии се споразумяха да поискат вот на недоверие на кабинета, заради кризата в образованието. "Като се върнете в залата, кажете на колегите си управляващи, че на митинга има два пъти повече народ от Българската армия. И те не могат да се разхождат по главите му. Народът  е върховният суверен в тази страна, той дава, но и той взима властта", заръча Тренчев. Множеството го подкрепи с викове "Оставка", "Страх ви е" и "Всеки ден ще е така  - до победата". Всеки опит на депутат от БСП или от ДПС да се покаже навън, учителите посрещаха с освирквания.У нас
· АТАКА пак настоява за осъждане на турските зверски кланета
· Димитър Стоянов, евродепутат от АТАКА: Борисов няма нито един свой проект за парите от ЕС

По света
· Джими Картър: САЩ използват мъчения
· Комисията в Конгреса на САЩ гласува резолюцията за арменския геноцид

Коментари
· Доган иска анадолска „демокрация“

Икономика
· Европейската банка: Забравете за еврото
Доц. Антоанета Христова, специалист по политически маркетинг: Слави Бинев изпреварва Бриго Аспарухов

- Г-жо  Христова, четейки социологическите проучвания у нас, човек остава с впечатлението, че изборите в София са предрешени и че Бойко Борисов едва ли не вече е избран. Какво показва вашето изследване, така ли е?  
- Така е само на пръв поглед. Защото в хода на кампанията могат да се случат събития, които да оборят предварителните нагласи. Това може да бъде резултат от много добра, много професионална кампания. Има такива случаи и не бива да се пренебрегва подобна възможност.