"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 630 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/10/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Писмото на Слави Бинев в подкрепа на учителите влиза в Европарламента


Европейският парламент ще разгледа писмото от 4 октомври на кандидата за кмет на София и евродепутат Слави Бинев в подкрепа на исканията на българските учители,  което той изпрати до председателя на най-авторитетната европейска институция Ханс Герд Пьотеринг. Това съобщиха официално вчера от кабинета на г-н Пьотеринг в отговор на обръщението на Слави Бинев.
На 4 октомври Бинев написа на Пьотеринг, че "вече близо две десетилетия българските учители са подложени на унизителен начин на съществуване. Редица правителства, включително настоящето, отвърнаха поглед от тях и образованието като държавна политика. Именно тази дистанцираност от хората, които създават бъдещето на държавата и нацията ни, доведе до техния справедлив протест под формата на обща ефективна стачка.
 Като депутат в Европейския парламент, аз напълно подкрепям справедливите искания на учителите за достойно заплащане и осигуряване на достатъчно средства за качествено образование на българските деца, и декларирам, че ще използвам всички свои правомощия като представител на България в ЕП за осъществяване на тези искания".


У нас
· ЕК ни одрусва с глоби заради некадърните Борисов и Етем
· АТАКА в Бургас поведе битка за въщане на църковните земи

По света
· Слух за покушение срещу Путин в Иран
· Китай модернизира армията си

Коментари
· Пуяците на властта

Икономика
· Станишев скрил от Брюксел анекса за концесията на магистрала „Тракия“
Юлия Канджилова, кандидат на АТАКА за кмет: Ще превърнем Сандански в туристически рай

- Г-жо Канджилова, защо една жена в България решава да се кандидатира за пост в изпълнителната власт?
- Това, че съм жена мисля, че не ме прави по-различна и ние жените сме доказали, че понякога можем да се борим по-добре от мъжете. Много често работим и по-добре от мъжете. Председател съм на общинския сбор на партия АТАКА от 2 години, преди това не съм била в политическия живот, не съм участвала в управлението на общината, живяла съм като обикновен гражданин. Като всички граждани на тази община съм била ощетена, поради липса на информация за това, какво се върши в общината, какви решения взема общинският съвет. Но най-вече съм възмутена от лошото административно обслужване. Ние от АТАКА се борим за истинско управление и търсене отговорност на грабителите в общината. Смятам, че жените се справяме не лошо, без да пренебрегвам мъжкото присъствие в управлението на града. Всеки един човек е достоен за кмет,  стига да има желанието, амбицията и сърцето да защитава интересите на гражданите. Не съм човек, който се предава пред трудностите, девизът ми е: "Напред и само напред!"