"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 633 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/10/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Закон на АТАКА налага затвор за купуване на гласове


С лишаване от свобода до една година или с пробация и глоба до 1000  лева ще се наказва този, който организира купуването на гласове за изборите, решиха депутатите вчера, гласувайки промени в Наказателния кодекс. Тези промени бяха инициирани и предложени първо от АТАКА, но в процеса на обсъждането БСП, ДПС и НДСВ наложиха собствените си предложения със силата на мнозинство в парламента. Досега в Наказателния кодекс беше записан затвор за купуване на гласове, но за първи път се криминализира и продаването им.


У нас
· Кабинетът спря преговорите с учителите
· „София ленд“ е паметник на лъжата

По света
· Приемането на новата Евроконституция пред провал
· Путин: Русия вече има сили да защити интересите си

Коментари
· Заиграването на Бойко с учителите го води в глуха улица

Икономика
· На опашката сме в ЕС по инвестиции в образованието
Слави Бинев, кандидат за кмет на София от АТАКА*: Проблемът на София не са кучетата и дупките, а Борисов
- Г-н Бинев, измина повече от половината предизборна кампания. Как оценявате шансовете си към момента?
- Смятам, че трябва да има балотаж между мен и Бойко Борисов, макар че той не заслужава да се класира на балотаж. Виждам, че подмяната на информация през последните няколко години няма как да бъде изчегъртана с магическа пръчка за няколко седмици. Хората обаче разбират, че Бойко Борисов е манипулатор и се опитва да използва проблемите им, за да решава своите лични. Абсолютно задължително е да се явя на балотаж. Ако няма човек като мен да задава въпроси, да изисква отговори и то по начини, които може би не са приети в българското политическо пространство, София ще може да се надява само на Божията помощ.
Опитите на Борисов да бяга от дебати, показват, че той не иска да обсъжда проблемите на София. Не знам защо нито един журналист не е изкарал програмата на Бойко Борисов преди изборите през 2005 година. Ако това стане, ще видим, че софиянци нямат силата да си причинят това още веднъж.
Освен обещанията, които не е изпълнил, Борисов е ограбил и много от вярата на хората. Затова ще го съди Господ.