"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 641 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/10/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Супергаф! Бюлетините прозрачни


АТАКА настоява местните избори да бъдат касирани веднага. Това обяви вчера лидерът на националистите Волен Сидеров. "Шокиран съм! Сега виждам за първи път бюлетината и забелязвам, че тя е от полупрозрачна хартия", каза пред журналисти Сидеров, след като упражни правото си на глас в училище "Пейо Яворов" в София. Това нарушава тайната на вота, залегнала в чл. 10 от Конституцията на Република България и чл. 2 от Закона за местните избори и опорочава целия изборен процес, категоричен беше лидерът на АТАКА. Националистите настояват, местният вот да бъде касиран и в други градове, където има такива прозрачни бюлетини.У нас
· Масово търгуваха с циганските гласове, само трима задържани

По света
· Иран отряза Турция за военна операция срещу кюрдите
· Американските градове залети от демонстрации срещу войната в Ирак

Коментари
· Изборите в смесените райони у нас бяха гавра с демокрацията

Икономика
Георги Димитров, депутат от партия АТАКА: От Анадола вече не идват на тумби, за да не бият на очи

- Въпреки обещанията на управляващите, че ще се преборят с "изборния" туризъм, всички виждаме, че той продължава. АТАКА организира протести на границата при Капитан Андреево, на които вие присъствахте. Видяхте ли колко автобуса влязоха от Турция за изборите в неделя за местна власт?
- В ранния следобед на събота, само в рамките на 3 часа - от 16 до 19 ч., с очите си видях повече от 50 автобуса, които бяха пълни с "изборни" туристи от Турция. По наши сметки това са не по-малко от 2000 човека, и то ако идват с нормални автобуси, но не малко от пристигналите бяха на 2 етажа, което увеличава допълнително бройката. Структурите на партия АТАКА от цяла Южна България бяха на Капитан Андреево, където протестирахме срещу продължаващото нарушаване на законодателството на Република България. Единствено телевизия СКАТ имаше камера на мястото, така че всичко това е документирано.