"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 642 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/10/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Общ фронт сре щу далаверите на ГЕРБ се оформи в Бургас


АТАКА отива на балотаж в Бургас, Разград, Благоевград, Кюстендил, Приморско и Дряново. Това стана ясно след преброяване на бюлетините от Общинските избирателни комисии. В Бургас кандидатът на националистите Валери Симеонов, собственик на телевизия СКАТ, отива на втори тур в неделя с 22,84% подкрепа. Данните са въз основа на 100 % от протоколите от СИК. Кандидатът на АТАКА отнесе досегашният градоначалник Йоан Костадинов, който остана на трето място.У нас
· ДПС в Ардино плаши турците с изселване в Белене
· Социолози: Големият печеливш в тези избори е АТАКА

По света
· Първата дама на Аржентина избрана за президент
· Доживотен затвор за руски масов убиец

Коментари
· Волен Сидеров*: Единствено АТАКА запазва позиции, доверието в нея расте

Икономика
Председателят на Изпълнителното бюро на ПКК - Мурад Карайълан: Проблемът за Киркук засяга съдбата на кюрдския народ

- Господин Карайълан, евентуално нахлуване на турската армия в Северен Ирак (Южен Кюрдистан) навярно преследва не само военни цели срещу вашите партизански части. Анкара отдавна има апетити към този богат на петрол район. След падането на Саддам Хюсеин трябваше да се проведе референдум за статута на Киркук, който все така се отлага.
- Да, този район има твърде богати ресурси, затова Турция и някои други сили желаят да откъснат Киркук от Кюрдистан. Според член 140 на иракската конституция референдумът трябва да се проведе до края на годината. Искам да подчертая: въпросът за Киркук не е нито граничен проблем, нито спор за статута му като град. За нас основен принцип е правото на всички етнически групи да живеят заедно в обществена среда, която им гарантира равенство и свобода. Но проблемът за Киркук е твърде специфичен и важен за нас, за да бъде разглеждан едностранчиво, нито да се ограничи само в някаква демократична конфедерална рамка.