"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 643 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 31/10/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Нечуван скандал! ЦИКМИ манипулира изборите


Нечуван скандал разкри щабът на ПП АТАКА в методиката, изработена от ЦИКМИ за разпределяне на местата в общинските съвети. След измененията в закона за местни избори, досега ползваната система Д`Ондт беше заменена с изпробваната на изборите за ЕП система на Хеър-Нимайер. Основната разлика между двете практики за определяне на резултатите е, че Хеър-Нимайер облагодетелства партиите с най-нисък резултат. Така една политическа сила, която под Д`Ондт не би получила места, при Хеър-Нимайер ще грабне един мандат за сметка на най-добре представилата се участничка. Системата обаче е била манипулирана от ЦИКМИ чрез нейните методически указания. Това напълно е унищожило тази демократична особеност и налага двоен стандарт, който е фрапантно в полза на партиите от статуквото.У нас
· Валери Симеонов: Горд съм, че спечелих 20 000 бургазлии за каузата на АТАКА
· Сделка между Бойко и Доган има! ДПС ще подкрепи ГЕРБ в Шумен

По света
· НАСА крие останки от цивилизация на Луната
· Отлагат решението за статута на Косово с 12 години?

Коментари
· Олигархията спечели и тези „избори“

Икономика
Петър Паунов, подкрепен от АТАКА кандидат за кмет на Кюстендил:
-Г-н Паунов, спечелихте първия тур на изборите в Кюстендил, на какво дължите този успех?
- За да се поздравим с пълен успех наистина, трябва да работим много здраво още една седмица и да убедим кюстендилци да гласуват. Много е важно ние да не губим време и енергия да се радваме на победата. Трябва да мотивираме повече избиратели, за да има Кюстендил едно ново управление от мислещи хора, които са спечелили доверието на избирателите и ще носят отговорност за това доверие.
Нашата кампания беше различна, ние заложихме на това да се срещнем с хора от всички населени места, да обсъдим на място проблемите. Така написахме и програмата си за управление - тя е реален отговор на тези проблеми и реален проект за решаването им. Затова и кюстендилци ни подкрепиха - защото виждат, че ние работим, а не се занимаваме с мръсотия и интриги. Кюстендилци дадоха мандат на промяната в общината, показаха, че не им е безразлично къде живеят и кой ги управлява. Изборите доказаха, че тук има хора, които поемат отговорността с гласа си да определят посоката, в която ще се развива градът.