"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 644 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Победата на Бойко Борисов е фалшификат


Победата на Борисов е фалшификат, изборните резултати в София са манипулирани. Това обяви вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Членове на секционните комисии са били купени и са добавяли бюлетини при преброяването, каза Сидеров. Кой има интерес от това се вижда по надписаните гласове, които са за ГЕРБ, коментира лидерът на АТАКА. Тази гигантска фалшификация в София е причината да се обяви триумф на ГЕРБ на местните избори. Няма да се примиря и ще го докажа категорично заяви лидерът на националистите.
Сидеров изнесе данни от протоколи от секционни избирателни комисии в Банкя и Сердика, където има драстични разминавания в данните в двете приемно-предавателни разписки. В тях се вижда, че гласове за АТАКА са били анулирани.
Националистите ще настояват за ново ръчно преброяване на бюлетините във всички секции в София. АТАКА ще внесе жалба в Административния съд срещу решенията на Общинската избирателна комисия в столицата за резултатите от изборите.У нас
· Хулигани нападнаха кандидата, подкрепен от АТАКА в Приморско
· Станишев изпрати учителската стачка в парламента

По света
· 40 000 години затвор за атентатор от Мадрид
· Бомба уби седмина в автомобилната столица на Русия

Коментари
· Сепаратистката партия ДПС затъва във вътрешни противоборства

Икономика
· С 12 % скача таксата за отчитане на парното
Валери Симеонов, кандидат на АТАКА за кмет на Бургас: За мен най-важното е доброто, успехът и благополучието на Бургас

- Господин Симеонов, обади ни се зрител от Бургас, беше отчаян, че огромна част от гласоподавателите в града него са купени при това за сериозни суми. Съществува ли проблема с търговията с гласове?
- Естествено, че съществува. В Бургас в секциите с ромско присъствие, основно кв. Победа и гетата Меден рудник и Горно Езерово, установихме масово гласуване с бюлетина № 55, която е на досегашния градоначалник Йоан Костадинов. Мога да споделя и друго, свое собствено наблюдение. В нощта на изборите получихме съобщение, че в Меден рудник, кварталът в който аз живея и в който има доста сериозно присъствие на цигански групи, дори едно цяло гето има, предната вечер са събирани личните карти на циганите и на другия ден са им връщани едва тогава, когато те са отивали в секциите. По този начин се гарантира присъствието им. Първото изискване на един купувач на гласове е да изиска присъствието на съответните гласоподаватели. На излизане им се заплаща някаква сума, която аз не мога да кажа каква е.  Лично аз видях, като излязох от секцията и застанах на входа на училището, където упражних правото си на глас, как двама мургави, да не кажа бизнесмени, но определено бяха от циганския етнос, държаха едни големи раздиплени списъци. Когато ме видях,а се изтеглиха настрани, подадохме сигнал, дойде полицейска кола, оттам нататък видях, че има действия от страна на полицията, но за резултатите ще изчакаме.