"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 645 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Хора на ГЕРБ плашат избиратели в Банкя


Активисти на партия ГЕРБ заплашвали по телефона със саморазправа граждани на столичния район Банкя, ако не гласуват за техния кандидат на втория тур в неделя Рангел Марков. За това съобщиха пред "Атака" хора от щаба на другия кандидат за кмет на Банкя Станислав Славов. Той е  подкрепен от "Гражданско сдружение Банкя". Според резултатите от първия тур Славов отива на балотаж в неделя с 19.72 на сто от гласовете. Заплахите са били по стационарни и мобилни телефони. По думите на местни жители такива обаждания изобщо не са единични, десетки граждани на града са били заплашвани по този начин.
Партия АТАКА вчера внесе жалба до Административния съд в София с искане местния вот в столицата да бъде обявен за недействителен.
Националистите посочват, че има нередности в обработването на данните от изборите и е нарушената тайната на вота с прозрачна бюлетина. Освен това, при разпределението на процентите за общински съветници е нарушен методът Хеър-Нимайер. От АТАКА настояват съдът да спре решенията на Общинската избирателна комисия в столицата, която обяви Бойко Борисов за избран кмет.У нас
· Валери Симеонов се преклони пред народните будители
· АТАКА внесе жалба за касиране на вота в София

По света
· Еврокомисията засилва критиките срещу Турция
· Италия реши да експулсира европейци заради румънец

Коментари
· Всевъзможни апаши посягат на джоба и душата на българина

Икономика
Кандидат-кметът на АТАКА за Бургас Валери Симеонов: Ще изселя незаконно пребиваващите цигани

- Г-н Симеонов, как виждате шансовете си на втори тур, имате голяма разлика с Димитър Николов?
- Има, няма, ще се борим, защото такива са правилата на предизборната борба. Как го виждам? Има шанс. След като има шанс, аз съм длъжен да положа максимални усилия, за да го оползотворя.