"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 646 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Най-фалшифицираните избори след 90-та


Това са най-фалшифицираните и продадени избори в историята на страната след 1990 година, заяви вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров.
Той цитира данни от изборни протоколи в Банкя и Сердика, според които има драстично разминаване в посочените и действителните резултати. Заради манипулации в столицата патриотите са ощетени с 14-15 хиляди гласа и с 3 или 4 общински съветници, пресметна лидерът на патриотите.
Единствената партия, на която са завишавани цифрите, е ГЕРБ в София, посочи той. Има стотици купени гласове в цялата страна, добави Сидеров.
Според него победата на Борисов е абсолютна фалшификация. Националистът директно обвини партията ГЕРБ в купуване и вербуване на хора в ЦИКМИ. От комисията признаха, че бюлетините без пликове са в нарушение на закона.
В една трета от общините у нас резултатите от местните избори ще бъдат обжалвани в следващите няколко месеца, заради огромния брой нарушения, прогнозираха вчера от организацията "Гражданска инициатива за свободни и демократични избори".У нас
· ГИСДИ: Обжалват вота в 1/3 от общините

По света
· 100 000 грузинци на митинг, искат извънредни избори
· Жертвата на румънския циганин почина в римска болница

Коментари
· Четворната коалиция мина границите на допустимото безсрамие

Икономика
· Лекарският съюз бранел фармацевти мафиоти
Д-р Ваню Хърков, депутат от ПГ АТАКА: Разпродават болниците за жълти стотинки

- Г-н Хърков, още не свършила учителската стачка и експертите на здравната каса започват протести: за 60 % увеличение на заплатите. Ще повлече ли тази стачка масови бунтове в здравната система?
- Проблемите в здравната каса тлеят отдавна. Заплатите на експертите са ниски, има голямо текучество на кадри, заетостта е кампанийна, не е регулярна, а циклична, работи се по 5-6 дни в месеца, когато колегите се отчитат. Преди години в различните районни каси стартовите заплати бяха различни, след като миналата година ги индексираха, разликите останаха. Работата, която навремето вършеха 6-7 човека, сега се върши от 47. Затова са тези предупредителни стачки в РЗОК. Крачката до ефективния протест е една. Тази стачка е само върха на айсберга в системата. Медицинските сестри вече поискаха заплати на чистачките в училищата. Очаквам протести на джипитата, на лекарите в болниците, на стоматолозите.