"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 649 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

200 млн. лв. похарчени за покупка на гласове


Над 200 милиона лева са били похарчени на местния вот за купуване на гласове, заяви вчера социологът от Галъп Живко Георгиев. Изборите бяха  смесица от кич, кеч и пазарни схеми, където всичко се купува - гласоподаватели, кандидат-кметове и общински съветници, коментира социологът. Според него щом са похарчени толкова пари за четири години напред, бизнесмените, които са ги инвестирали, трябва да си върнат поне 400 милиона лева. Георгиев заяви още, че хората масово са отказвали да участват в екзитполовете на социолозите, защото са продавали гласовете си. В Несебър 60-70% от гласоподавателите категорично отказаха да участват в проучванията на Галъп. В общината няма политика, а покупко-продажба, категоричен беше Георгиев.
Според социолозите своите гласове са продавали не само ромите, а и българи, при това не само социалнослаби. Голяма част от купените гласове са постъпили в урните след 16.00 часа и 17.00, когато цената им се е вдигала.У нас
· АТАКА оглави новия съвет в Лясковец
· Съдът спря новия общински съвет на Русе

По света
· Турция се отказа от война в Северен Ирак
· САЩ и Русия тайно договорят сделка

Коментари

Икономика
· Кабинетът бави още година концесията за „Тракия“,
Волен Сидеров: Народът ни възложи да сме коректив
Единствено АТАКА запази позициите си от парламентарния вот

- Каква е равносметката от вота за партия АТАКА, г-н Сидеров?
- След като минаха тези страсти от първата изборна нощ и от балотажа, сега виждам, че коментаторите, които обобщават изборите, са на мнение, че АТАКА е запазила позициите си от парламентарните избори през 2005 г. Това е най-общо казано мнението на сериозните коментатори, социолози и политолози.