"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 651 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

EK готви удар срещу българското вино


Европейската комисия подготвя удар срещу българското винопроизводство, с промяната на регламента на пазара на вино. В него се предвижда забраната да се слага захар във виното. Това съобщи евродепутатът от АТАКА и член на комисията по земеделие в ЕП Димитър Стоянов. В страната ни няма достатъчно сладки сортове грозде, което означава, че при тази мярка няма да можем да произвеждаме и вино. За какъв свободен пазар тогава говорим, след като комисията се намесва директно върху него с едно свое решение, коментира идеята евродепутатът от АТАКА. Това се прави съзнателно и  е атака срещу българските винопроизводители, за да се премахне конкуренцията на европейския пазар, твърди Стоянов. Според експерти наличието на захар във виното не влошава качеството му.


У нас
· АТАКА: Разграбването в енергетиката продължава

По света
· Думата: Грузия обвинява Русия по нареждане на САЩ

Коментари
· Подготвят грузинският модел за управлението на България

Икономика
· Инфлацията стига 12 на сто за 2007, прогнозират експерти
Д-р Атанас Семов: Сега е моментът да пуснем отново III и IV блок на АЕЦ
- Д-р Семов, в Гражданския комитет за защита на АЕЦ "Козлодуй"  участват редица учени. Защо не чуваме техния глас в защита на АЕЦ "Белене" така, както беше при защитата на АЕЦ "Козлодуй"? Обезсърчени ли сте? 
- Защото темата за АЕЦ "Белене" е бизнес тема, а "Козлодуй" беше въпрос на национално достойнство. Пък и твърде неравностойна се оказа битката на 15 интелектуалци срещу 15 милиарда евро - това е сумата от загубите на България от затварянето на 4-те реактора в АЕЦ "Козлодий" и инвестициите, които трябва да направи в АЕЦ "Белене".