"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 652 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Кабинетът пази 8 млрд. лева мъртви пари, за да захранва чужди сметки


8 милиарда лева мъртви пари стоят във фискалния резерв на страна и захранват чужди сметки. Това се случва, защото България се управлява от правителства, които са колониални, на които се нарежда да поддържат този голям фискален резерв. Това обяви от трибуната на парламента вчера зам.-председателят на ПГ на АТАКА Павел Шопов. Националистът подчерта, че от много години насам в България върлува Международният валутен фонд, който е чужда частна институция. Именно МВФ нарежда тези пари да отидат във фискалния резерв във вид на ценни книжа с много нисък процент. Това трябва публично всички ние да си го кажем и да си го признаем, защото България няма суверенна и финансова политика, напомни Шопов.У нас
· Първанов сложи свои хора за шефове на следствието и ВКС
· Човек на Борисов се хвали, че циганите прииждат в София

По света
· Чакат цунами в Англия заради най-страшната буря
· Туск назначен за премиер на Полша

Коментари
· Задава се хунта след местния вот

Икономика
· Тренчев: Започват протести в здравния сектор
Христо Петров, адвокат на Новото време: Пред очите на президента манипулираха изборите

-Г-н Петров, тази седмица председателят на ВАС Константин Пенчев обяви, че Новото време е депозирало в административните съдилища в страната сериозни факти за нарушение на изборния процес, какви са те?
- Три са основните направления, по които атакуваме решенията на ОИК. Като индивидуален административен акт, ако решението на ОИК е опорочено в която и да е част, то логичният извод е, че и самото решение ще е порочно. Там, където нарушенията в избирателния процес са неясни, ние успяваме да изведем от логиката на закона и от самата процедура аргументите, които опорочават процеса и ги посочваме на административните съдилища. Ние обръщаме внимание на явните несъответствия между това, което е констатирано в протоколите на СИК и това, което е в протоколите на ОИК. Има огромни разминавания и несъответствия.