"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 655 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Евродепутати възмутени от цинизма на Доган


Изказването на евродепутата Димитър Стоянов, в което той заклейми думите на лидера на ДПС, че купуването на гласове било европейска практика, бе посрещнато с голям интерес от народните представители в Страсбург. Полякът Бернард Войчечовски от фракцията Независимост и демокрация и депутатът от Кипър Янакис Мацис, член на Европейската народна партия, специално поздрави евродепутата от АТАКА за неговата позиция срещу беззаконията на турската етническа партия.


У нас
· Проф. Станислав Станилов бе избран за зам.-председател на ПГ на АТАКА
· Софийският боклук стана вонящ европроблем

По света
· Групата на националистите в Европарламента запазва единството си
· Киселинни дъждове над Черно и Азовско море

Коментари
· Агенти, мутри и неграмотници яхнаха местната власт

Икономика
· Безмитните магазини и бензиностанции въртят най-голямата контрабанда
Цвета Георгиева, съветник от АТАКА във Варна: Двама нови общинари забъркаха водните аварии
- Г-жо Георгиева, какво стана във Варна, вече няколко дни дни жителите на града нямат вода заради аварии?
- Във Варна се случва обичайната неразбория, породена от пълното безхаберие на община и управници и тяхното неангажиране с проблемите на града ни. Една от основните причини тези аварии да се случват е, от една страна липсата на кадастрален план и неясно описани подземни електро- и водни магистрали. От друга страна специално за водните проблеми причината е в изключително лошото състояние на водопроводната мрежа. Тя е от 50-те години на миналия век. Общината абдикира като контролиращ орган по строителен надзор върху изкопните и строителни работи, които се извършват от строителните фирми. Публична тайна, че една от основните аварии в последните дни, тази на ул. "Чинар", е направена на строежа на МОЛ, който е собственост на един от новите общински съветници в града, издигнат от партия ГЛАС - Красимир Узунов. Основният строителен изпълнител на този МОЛ е неговият съпартиец и също нов член на ОбС Пламен Андреев, който изпълнява обекта на приятеля си със своята фирма "Планет". Фирмата, скъсала тръбопровода, е всъщност подизпълнител на "Планет".
Не е ясно сега кой и как точно ще заплати разходите по гигантските аварии или, както винаги, това ще остане за сметка на данъкоплатеца на базата на тайни задкулисни договорки между виновници и община. Не се знае кой и как ще компенсира тормоза над гражданите, заради поставянето им на режим или пълната липса на водоподаване в течение на денонощие в десетки хиляди домакинства. Тук никой не желае да си свърши работата. Общината е съдружник във "ВиК" Варна и притежава голям пакет от акциите на това ООД. Не е ясно обаче, как общината защитава своя и на гражданите и данъкоплатци интерес в тази стратегическа за оцеляването на града общинска фирма. Още преди 2 г. ние повдигнахме много сериозно въпроса със злоупотребите във "ВиК" ООД Варна. В резултат нещата станаха още по-скрити и информационната завеса се спусна още по-плътно. Парите във "ВиК" ООД изтичат така, както изтича сега водата на варненци.