"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 656 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА иска имунитета на Доган


Скандалът с фалшификацията на местните избори доби европейски мащаб, заяви вчера в парламента Волен Сидеров. Европейските политици и институции вече осъдиха изказването на Доган, че купуването гласове било европейска практика или европейско явление, припомни националистът. Той настоя да се създаде анкетна комисия, която да разследва далаверите по време на вота. Мнозинството бе против. БСП и НДСВ подкрепиха ДПС и не приеха декларация, осъждаща изявлението.
Партия АТАКА обяви, че внася сигнал до главния прокурор за изказването на Доган. Зам.-председателят на ПГ АТАКА Павел Шопов уточни, че лидерът на ДПС попада под ударите на Наказателния кодекс за подбудителство към търговия с гласове. Доган може да бъде осъден на три години затвор, ако парламентът свали имунитета му. Националистите подават и втори сигнал до Борис Велчев за пристигналите за вота автобуси от Турция, което също е купуване на гласове.У нас
· Волен Сидеров от трибуната на НС: Анкетна комисия трябва да разследва изборите

По света
· Парижани на хотел заради стачка
· ФБР: US-охранители са виновни за кървавата баня в Багдад

Коментари
· Анкара пак се погаври с българското национално достойнство

Икономика
Проф. Станислав Станилов, зам.-председател на ПГ АТАКА: ГЕРБ е поредната партия, която ще излъже народа

- Проф. Станилов, от вторник вие сте зам.-председател на ПГ на АТАКА, какво наложи промяната и как тя ще се отрази на работата на групата?
- На практика промяна няма. Моят избор е един вид допълнение, тъй като групата започна работа след парламентарните избори с трима зам.-председатели. После те излязоха от ПГ и тя остана с един заместник. С моя избор се допълва екипa. Още е рано да кажа как това ще се отрази на работата на групата. Ще се опитам да преподредя нещата, тъй като другият зам.-председател Павел Шопов, е доста натоварен. Ще има активизиране на работата на колегите, ще се участва много по-активно в парламентарния контрол, ще се  разработят нови законопроекти, които ще отговарят на политическата платформа на АТАКА. Ще станем още по-прагматична и ясна опозиция.
Моят избор има и друго значение, той е още едно потвърждение на доверието към мен на лидера ни Волен Сидеров, защото аз не съм член на партия АТАКА, а  на политическия кръг "Нова зора".