"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 659 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БАН помогнали на германската гавра с Батак


Националистите от АТАКА ще внесат проект за декларация на Народното събрание и ще искат Външно министерство да реагира с нота до посолството на Германия за антибългарския проект, отричащ клането в Батак през 1876 г., разработван от Берлинския университет. Тия дни на българския пазар излезе книгата на двамата отрицатели на българската история Мартина Балева и Улф Брунбауер "Батак като място на паметта". В предговора се изразява съмнение за достоверността на клането, извършено над български жени, деца и стари хора от турски войници и башибозуци.
"Потресаващо за мен е мълчанието на държавния глава и на премиера по този скандал. Във всяка уважаваща се страна Министерството на външните работи би изпратило нота до съответната държава, която си позволява да деформира историята ни", заяви Волен Сидеров. Ако аз бях на мястото на Първанов, досега да съм извикал сто пъти германския посланик за обяснение, допълни водачът на АТАКА - но как да стане, като точно Първанов сложи това управление с турски мандат. А тази гавра с Баташкото клане обслужва турски интереси.


У нас
· Валери Симеонов, председател на общинския съвет в Бургас: Парите на бургазлии вече няма да потъват в незаконните гета

По света
· Терористът Хашим Тачи спечели изборите в Косово
· Льо Пен преизбран за лидер на Националния фронт

Коментари
· За ЕС и САЩ местният вот е опорочен

Икономика
· Нов ценови шок на храните за Коледа
Волен Сидеров, лидер на АТАКА: Предсрочните избори са политическа и историческа необходимост
Отказът на правораздавателната система да се занимава с изборните престъпления, показва, че фактически нямаме правова държава

- Г-н Сидеров, за какви проблеми в нашето общество индикираха Местни избори 2007?
- Основният проблем е липсата на контрол и липсата на правораздаване. Веднага давам пресен пример. Вчера съдията от Софийския административен съд Лозан Панов отказа да разгледа драстични нарушения, предоставени му от няколко партии в община София. Тези нарушения деформират вота на избирателите. Само в една секция в София ние установихме (притежавам протокол, който е фалшифициран), че 18 гласа на АТАКА са анулирани. Гласували са 18 човека, а в протокола е отбелязано 0. 12 гласа за Алианс за София са анулирани също - гласували 12 човека, отбелязано е 0. Тази фалшификация не може да стане без прякото съдействие и извършване на това престъпления от членове на СИК или може би от самия председател. Това е, повтарям, една единствена секция от 1414. Това означава, че в София при груба сметка, само от партия АТАКА са отрязани поне 15-тина хил. гласа.