"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 660 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА призова на протести срещу гаврата с Батак


Чрез протести пред германското посолство българите трябва да покажат своето възмущение от т.нар.проект  "Митът Батак", който отрича турските кланета у нас. За това призова лидерът на АТАКА Волен Сидеров, след като на пазара у нас се появи книгата на двамата отрицатели на българската история Мартина Балева и Улф Брунбауер "Батак като място на паметта". Сидеров прикани учените от БАН също да се включат в протеста. Защото отрицанието на Баташкото клане получава развитие на българска територия и с помощта на институции като БАН. Със специална благодарност авторите на клеветническото четиво отбелязват заслугата на Българската академия на науките за реализирането на този антибългарски проект.
"Когато президентът реши да реагира, ще ви уведомим. Към момента нищо не мога да кажа", заяви вчера прессекретарката на Георги Първанов Бойка Башлиева.
Проверка на в. "Атака" установи, че фондацията, финансирала проекта "Митът Батак", е разпределител на пари за оцелелите от Холокоста. Тя се нарича "Памет, отговорност и бъдеще" и е регистрирана в Германия през 2000 г. след дълги преговори между Вашингтон и Берлин за компенсиране на онези от оцелелите от Холокоста, които между 1942 и 1945 г. са полагали робски и принудителен труд в заводите и фабриките на Третия райх.


У нас
· Столичният общински съвет тръгна със скандали и хаос
· Кмет от АТАКА спасява с. Рибарица

По света
· Венецуела и Иран заздравяват съюза си срещу САЩ
· Европейският съюз притеснен от изборната победа на Тачи

Коментари
· Клакьори на Анкара се гаврят с историческата ни памет

Икономика
· Майки поискаха 220 лв. от бюджета за децата си
Антон Кутев, член на Изпълнителното бюро на БСП: Изборите бяха провал за левицата

- Г-н Кутев, как преценявате изборните резултати на БСП, най-вече в София?
- Резултатите от изборите в София не са отделно явление, те са част от изборите в страната. За мен е безспорно, че в страната БСП изпълни поставената си задача. Трябва да се замислим върху това, че на много места, въпреки тази изпълнена задача, ние изгубихме позиции. Едно от тези места е София. Аз считам, че безспорно националната ситуация - стачки, повишаване на цени и др. се отразиха негативно на кампанията в София.