"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 661 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Парламентът да осъди лъжите за Батак


Парламентарната група на АТАКА внесе проектодекларация, с която осъжда опитите на немски учени да деформират българската история. Става дума за проекта на Берлинския университет "Митът за Батак - като място на паметта". Това заяви лидерът на националистите Волен Сидеров от парламентарната трибуна вчера.
"Този проект, който вече е на българския книжен пазар в луксозно издание, заличава Баташкото клане, като се обяснява, че това е мит, който не е доказан. Този циничен подход се нуждае от реакция на държавно ниво", каза Сидеров. От ПГ на АТАКА настояват заради скандала МВнР да изпрати протестна нота до Германия.
След сондажа на лъжеучените Брунбауер-Балева в антибългарската кампания вече се включват и представители на тежката медийна артилерия от Западна Европа, коментират анализатори. Те застъпват тезата, че гаврата с Батак обсужва Турция и е тест дали България ще допусне събития, подобни на случващото се в Косово.  Намесата на списание "Шпигел" издига атаката срещу българската история на още по-високо равнище и се прицелва в единството на нашия народ в момент, когато Косово ще се отдели от Сърбия.У нас
· Патриотите обжалват във ВАС решението за вота в София
· Марица преля и затвори границата с Турция

По света
· Барозу призна, че войната в Ирак започнала заради лъжа
· Путин: Русия няма да бездейства, докато НАТО струпва сили по границата

Коментари
· Брунбауер пробва модела на Косово у нас

Икономика
· Офшорки перат пари с незаконни строежи в Рила
Волен Сидеров:Готов съм да работя с всеки за България, но без условия
Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете и тези, които го правят, го знаят много добре
- Как се стигна до идеята депутатите, които напуснаха, евентуално да се върнат в групата на АТАКА?
- Тази идея витае от известно време сред хората, които са напуснали групата. От тяхна страна дойде всъщност идеята да говорим по тези въпроси. Аз никога не съм отказвал разговори, никога не съм отблъсквал хора, които искат да правим нещо конструктивно. Сега го доказах с поведението си в този случай, като седнах и разговарях с част от напусналите ПГ на АТАКА. Казах им, че съм готов да надмогна всички прояви на честолюбие в името на една обща кауза, в името на един общ път.