"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 664 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Висш прокурор искал да арестува Сидеров в НС


Съществувала е схема, утвърдена от "един заместник-главен прокурор", която е предвиждала Волен Сидеров да бъде арестуван. Според тайния план е трябвало лидерът на АТАКА да бъде задържан от въоръжена полиция вътре в пленарната зала на парламента. Това призна вчера пред съда следователят Емил Иванов, който се прочу с поръчковото разследване срещу Волен Сидеров за магистрала "Тракия". Иванов бе призован като свидетел по дело, което националистът води срещу в. "Труд". За плана информира вчера Емил Василев, адвокат на Сидеров.
Сценарият бил съгласуван с председателя на парламента Георги Пирински, който трябвало да пусне полицаите в сградата на НС, за да задържат патриота. Такъв прецедент е имало единствено на 5 юни 1947 г., когато земеделският водач Никола Петков е арестуван от комунистите в парламента.
Пред съда следователят признал, че е използвал негодни способи за призоваването на Сидеров. Единият от незаконните методи е изпратена до лидера на АТАКА призовка в парламента. Иванов казал, че отново в разрез със закона, градските прокурори Николай Кокинов и Иванка Трифонова също са звънили по телефона на адвокат Марин Марковски с призив Сидеров да се яви на разпит, въпреки че по това време Марковски още не е бил защитник на лидера на АТАКА.У нас
· Лидерът на АТАКА:С плоския данък олигархията си прави експерименти с българите
· АТАКА в Стара Загора направи молебен за изоставени деца

По света
· САЩ обещават на Русия обща противоракетна отбрана
· Талибаните си връщат Афганистан

Коментари
· С бюджет 2008 бедните ще стават все по-бедни

Икономика
Тодор Попов, общински съветник от АТАКА в София: Няма да допуснем лобистки групи да решават вместо нас

- Г-н Попов, вече се заклехте като общински съветник, какви са вашите надежди, как смятате, че можете да работите в този СОС?
- Надеждите са много и вярвам, че при добра воля са изпълними. Изборите минаха. Да оставим политическите страсти пред вратата на "Московска"33 и вече да заработим като общински съветници. Заедно, независимо кой коя политическа партия представлява. Защото всички сме избрани от гражданите тук, за да решим нашите общи обществени проблеми, които в столицата са много. Бих подкрепил всяко едно предложение на останалите колеги, стига то да е добро, разумно и в полза на софиянци. Например, бих подкрепил групата на ГЕРБ, ако те предложат да се спре воя на джамията в центъра на града. Бих подкрепил предложение на СДС, ако те поискат премахването на незаконното циганско гето в Баталова воденица, което също е в центъра на София. И други подобни разумни предложения бих подкрепил. Не ме смущава и обстоятелството, че ние, националистите сме само трима в СОС - освен аз и колегите Данчо Хаджиев, Борислав Стоянов. Защото, ако не ни се даде трибуна в местния парламент и подхождат високомерно към наши прагматични и разумни предложения, то ние имаме медийно оръжие - трибуната на вестник "Атака" и на телевизия СКАТ. Така че ние ще останем верни на своите избиратели и ще сме коректни към тях - ще знаят какво вършим и предлагаме в общинския съвет.