"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 665 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Тръгна делото срещу лъжите на “168 Часа”


Софийският районен съд (СРС) даде вчера ход на делото по жалбата за клевета на лидера на АТАКА Волен Сидеров срещу главния редактор на вестник "168 часа" Николай Пенчев и журналистката Петя Минкова, която е направила клеветническото интервю със Сезгин Мюмюн. Пенчев и Минкова са подсъдими за клеветническа публикация от 23 февруари т.г., в която се твърдеше, че партия АТАКА била получила 1,6 млн. лева от ДПС. В момента Мюмюн, който е съучредител на ГЕРБ отрича да е давал интервю за "168 часа" и твърди, че то е измислено от редакцията на вестника. Предстои съдът да установи дали той лъже или главният редактор на вестника. Един от двамата със сигурност ще понесе наказателна отговорност за клеветите си, смятат юристи. 


У нас
· АТАКА: Бюджетът на здравната каса обрича болниците на фалит
· БСП депутати подкрепиха десятъка след скандали и заплахи

По света
· Съдят турци, прерязали гърлата на християни
· Спасяват сто пътници на корабокруширал кораб край Антарктика

Коментари
· България пак се дави в управленски апокалипсис

Икономика
· Бившият кмет на Бургас прахосал 4 млн. лв. за покрив на летен театър
Евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов: Корпоративни интереси в Брюксел стоят зад удара по икономиката ни
- Преди два дни стана ясно, че комисията към Европарламента забранява използването на захар при производството на вино. Какви ще са последствията от това решение за родните производители и как АТАКА може да им помогне?
- Тази промяна ще има голям негативен ефект върху българското производство, защото у нас традиционно се добавя захар във виното поради климатичните особености на страната. Забраната ще доведе до поскъпване на нашите вина, съответно до по-ниска конкурентноспособност на външните пазари. Някои стопани ще фалират и ще се стигне до изкореняване на лозя. Колкото до помощта, поговорката гласи: "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ." Екипът на АТАКА в Европарламента се свърза с нашенски браншови организации и поиска тяхното становище. Оказа се, че те или не знаят за готвения доклад, или нямат официално мнение по въпроса. В момента правим възможното със собствени усилия, но най-вероятно окончателното решение на въпроса ще бъде в Съвета на ниво министри.