"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 666 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Симеон се готви за президент на ЕС


Симеон Сакскобургготски се е прицелил в поста президент на ЕС. Службата с годишна заплата от 200 000 лири, е предвидена в новия договор, одобрен от европейските лидери. Царят бил пуснал всичките си връзки като монарх, бивш премиер и масон, за да си осигури мястото. Той бил крайно разочарован от българската политическа действителност и нямал никакво намерение да се занимава повече с обществен живот у нас. Сакскобургготски бил постигнал твърда договорка с Бойко Борисов като най-вероятен бъдещ министър-председател. Неформалният лидер на ГЕРБ обещал да не иска ревизия на решенията за връщането на царските имоти, като в замяна Симеон се ангажирал да изтегли подкрепата си за тройната коалиция и така да предизвика предсрочни избори. В събота на партиен форум в НДК Бойко Борисов даде курс за извънреден вот. За кандидатурата на царя усилено лобирали неговите роднини от европейските кралски семейства, както и масоните от ложата на Малтийския орден, на която той е член.  


У нас
· Австрийски завод отрови Бургас, АТАКА помага за жалби в ЕС
· Отрязаха парите на Бойко за пи ар акции, той плаши с високи данъци

По света
· Санта Ана изпепелява Калифорния, пак евакуират звездите в Малибу
· Руската милиция разгони несъгласните, Немцов и Каспаров арестувани

Коментари
· За Бойко властта е паница, която трябва да се отопи

Икономика
· 900 лв. става шофьорският курс от догодина
Адвокат Емил Василев, защитник на Волен Сидеров по делото срещу "168 Часа": Прокуратурата доказа, че „нахлуването“ в редакциите
- Делото за клевета, заведено от Волен Сидеров срещу главен редактор на "168 часа" Николай Пенчев и репортера на вестника Петя Минкова, вече тръгна. Кои бяха най-големите инсинуации през досъдебната фаза от страна на ВАЦ-овите служители?
- Най-големият проблем, който срещнахме, беше невъзможността да установим самоличността на лицето, което е взело скандалното интервю със Сезгин Мюмюн и в тази връзка в продължение на много месеци на делото не можеше да бъде даден ход тъй като се оказа, че посоченият като автор Тодор Иванов е псевдоним и такова лице не работи в "168 часа". Ето защо ние бяхме принудени да правим собствени проучвания, като насреща си имахме упоритата съпротива на вестниците "168 часа" и "24 часа" и издателството им да посочат действителния автор на публикациите. На едно от делата, което се води срещу Гочева, като свидетел се яви Росен Янков, зам.-главен редактор на "24 часа". Пред съда той заяви, и това е записано в протокола, че се познава с Тодор Иванов. Същевременно по друго дело за клевета срещу Гочева като свидетел се яви Радомир Чолаков - главен юристконсулт на ВАЦ, който също заяви пред съда, макар и предупреден за наказателната отговорност за лъжесвидетелстване, че не знае от кого е публикацията. И едва когато аз заявих публично пред съда, че той лъже, изведнъж Чолаков си спомни, че автор на интервюто е Петя Минкова, която е служителка на "168 часа". Така лъсна лъжесвидетелстването, поради което ние заведохме жалба в прокуратурата срещу посочените двама господа, за да бъде извършено разследване срещу тях за извършено престъпление от общ характер - лъжесвидетелстване. Тези препятствия бяха преодолени и след многомесечно забавяне делото срещу Пенчев и Минкова тръгна в Софийски районен съд (СРС).