"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 669 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Първанов слага ръка на МВР


Георги Първанов е предприел курс на пълзящ преврат в държавата, стана ясно вчера, след като главният секретар на МВР Илия Илиев подаде оставка и бе заменен с близкия до президента Валентин Петров. На пресконференция, на която на журналистите беше забранено да задават въпроси Илия Илиев заяви, че навремето бил грозно подведен да подпише документ за оперативна комбинация, която донякъде била в разрез с нормативните документи на министерството и затова напуска поста си. Източници от МРВ, пожелали анонимност, разкриха, че преди няколко месеца Илиев е подписал разрешение за издаване на паспорт на сръбски гражданин, чието име е свързано с наркотрафика, който бил вербуван от нашите служби. Според тях Румен Петков е бил в течение на "комбинацията" и използвал информацията, за да държи под контрол главния си секретар. Той обаче решил да прекрати тази зависимост с хвърлянето на оставка.
Румен Петков и Георги Първанов са обединили усилията си около идеята Агенцията за национална сигурност, която предстои да бъде създадена у нас, да е на подчинението на президента, твърдят запознати със ситуацията. В същото време Първанов все повече разширява властта си. Той вече напълно контролира прокуратурата и сондира възможността България да стане президентска република.


У нас
· Изгонени и напуснали царисти готвят парламентарна група на Бойко Борисов
· За трети път отложиха делото за клевета на Волен Сидеров срещу Бареков

По света
· Имигрантските безредици се прехвърлиха в Тулуза
· Иранският президент предрече скорошен край на Израел

Коментари
· След разпада на „царската“ партия идва ред на коалицията

Икономика
· Борисов профука парите на учителите
Иван Славков, лидер на движение "Напред България": Американският посланик се държи като генерал-губернатор

- Г-н Славков, кой хазарт, според Вас, е по-страшен за България: на тотото или на политическите партии?
- Спорт-тото беше първият хазарт, създаден в някогашния социалистически лагер. Девизът му беше "Спортният тотализатор за спортни цели", но си беше комар. Сега за другия хазарт - в политиката. Вземете сутрешните телевизионни блокове, те са парад на фарфарони. Показват се някакви хора, надуват се кой е по-голям политик, кой е по-велик. Особено този Бойко Борисов много ми писна напоследък. Сега чакам да се изкаже по трансцеденталните и транскосмическите взаимоотношения, защото той нещата с  Америка вече ги изясни. Остава да започне да издава свои трудове. Понеже даде акъл на всеки.