"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 671 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/12/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган слага ръка и върху пазара в Кърджали


Верни партийни велможи от обръчите на Доган се готвят да прилапат и новопостроения пазар за производителите в Кърджали. Такъв сигнал са получили общинските съветници в града. Втори месец откритият лично от лидера на ДПС Ахмед Доган преди изборите пазар не работи, а общината не събира наеми за заема си към банката, алармира общинската съветничка от АТАКА Камелия Колчева. Тя и нейни колеги внесоха вчера питане към кмета Хасан Азис Исмаилов за това има ли възможност банката да сложи ръка върху пазара и общината да го загуби. Над 12 милиона лева струва строителството на тържището, като половината от тази сума е взета назаем от банка "Алианс", чийто клон в града се управлява от съпругата на кмета на Кърджали г-жа Исмаилова.  У нас
· Правителството обърна гръб на тракийските бежанци
· Станишев призна за провал на кабинета в научната стратегия

По света
· 56 жертви на самолетна катастрофа в Турция
· Ден без Саркози във Франция

Коментари
· Какво още трябва да стане, за да видим оставката на министър Петков!

Икономика
· Здравната каса фалира, пациентите остават на улицата
Журналистът Велизар Енчев: След независимо Косово следва отцепване на Западна Македония
България не бива да позволява на съседни държави да имат решаваща роля във вътрешната й политика

- В последните дни световната преса е залята с публикации, в които се чертае катастрофален сценарий за Балканите, ако косовските албанци обявят своята независимост след 10 декември. Вие дълги години сте работили в бивша Югославия, познавате отблизо етническите и политическите проблеми в Сърбия, Косово и Македония и сигурно имате свое мнение по този въпрос. Толкова ли е силна историята в Косово, че днес сърби и албанци не могат да намерят общ език и дори се говори за нова балканска война?
- Сигурно ще ви изненадам, но аз не споделям този песимистичен тон на западните медии за Косово. Също се отнасям сдържано и към публикациите в руската преса, която по правило винаги заема страната на Белград. Исторически погледнато, Косово отдавна не е част от Сърбия и това най-добре го знаят самите сърби.