"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 672 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/12/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Полицай преби журналист на СКАТ с думите: “Ти за Волен Сидеров ли работиш!”


Униформени полицаи на Румен Петков пребиха и арестуваха вчера преди дербито "Левски"- ЦСКА 19-годишния Венцислав Точев, репортер на национална телевизия СКАТ. За това информира лично пострадалият журналист. На влизане вчера в стадион "Васил Левски" Венцислав бил претърсен за бомбички. Едно гологлаво ченге от "Охранителна полиция" към Трето столично РПУ намерило в джоба му картата от телевизия СКАТ, хвърлило я на земята и стъпкало документа с думите: "Ти за Волен Сидеров ли работиш"! Полицаят ме удари силно отзад по главата, след това ме рина в коляното, вкара ме в бял полицейски микробус и ме закопча с белезници", разказа пред "Атака" пострадалият младеж.


У нас
· Жителите на „Суходол“: Бойко иска да ни погребе !
· Готвят ремонт на кабинета през януари

По света
· Турската армия влезе в Северен Ирак
· Само три партии влизат в руския парламент

Коментари
· Симеон дава щафетата на телохранителя си

Икономика
· Губим 2 млрд. при авария на Бургас-Александруполис
Антоанета Христова, политически психолог: Няма да има предсрочни избори
Бойко Борисов бърза да яхне вълната, защото разбира, че времето му изтича

- Г-жо Христова, каква е картината след местните избори в България през погледа на един политически психолог, изследвал отблизо нагласите? Очаквана ли беше сегашната ситуация?
- Ситуацията след местните избори очерта картина на разпадаща се партийна система чрез отслабването на партиите на прехода и отдръпването на гражданите от участие в "играта", наречена избори. Игра, с липса на правила, или грубото им и демонстративно нарушаване. В играта участват всички основни субекти. Тези, които са се регистрирали като състезатели и тези, които са призвани да бъдат рефери. В този смисъл, усещането за общо "омърсяване" се засили още повече, а то естествено води до силно отчуждение от случващото се в политиката и продължаващо затваряне на гражданите  в собствените им проблеми. Усещането на отчуждение, преживяването на държавата като мащеха, а не като майка, е основен индикатор, че се намираме в състояние на преход, който може би се отнася пряко до политическата система и начина й на функциониране