"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 677 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/12/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Парламентът запразни за Курбан байрама


 На 20 и 21 декември Народното събрание да не работи, защото тези са дните на "най-светлия мюсюлмански празник Курбан байрам. Това прие мнозинството вчера под натиска на ДПС. Ден преди това Пирински не посмя да предложи почивката, тъй като лидерът на АТАКА Волен Сидеров присъства на председателски съвет в парламента. Скандално нарече решението Павел Шопов. Кодексът на труда е определил ясно кои са официалните и националните празници на страната. Той трябва да се спазва и от НС, а не да се използва за провокации, допълни националистът.
Пълно незачитане на християнските празници прояви и  президентът Георги Първанов. На Никулден той предпочете да бъде в синагогата за еврейския празник Ханука. В храма държавният глава си сложи обредна шапка кипа и участва в религиозния ритуал.  


У нас
· АТАКА спря създаването на циганска комисия в София
· Близнаков гони още 9000 от армията

По света
· ЦРУ унищожило записи с мъчения
· Гавра с медиците ни! Канят ги в Париж заедно с Кадафи

Коментари
· Големите държави в ЕС налагат диктат на останалите

Икономика
· Медицинските сестри поискаха 500 лв. заплата
Кирчо Апостолов, общински координатор на АТАКА в Омуртаг: В Омуртаг БСП е политическа слугиня на ДПС
Касим Дал пак поруга Конституцията и на местните избори държа реч на турски на площада

 - Г-н Апостолов, вярно ли е, че новият кмет на Омуртаг прави чистка сред служителите в общината?
 - Истината е, че кметът на община Омуртаг привиква на разговор началниците на дирекции към общината и устно им разпорежда да си подадат оставките и да сведат това до знанието на своите подчинени. Не можем да говорим за етнически подбор в този случай, защото на практика е засегната цялата администрация - българи, турци, българо-мохамедани. От шофьорите и охраната в сградата до ръководителите на дирекции. Такава устна заповед не е законна. Това е проява на анадолски политически манталитет на управление. На първо място това действие е унижение за засегнатите служители и е психологическо насилие над личността.