"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 680 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/12/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БСП на нож с НДСВ за войската


 Да бъде направена актуализация на План 2015 и да се съкрати съставът на въоръжените сили, както и да бъдат премахнати дублиращите се структури в Министерството на отбраната и ГЩ на Българската армия. Това предложи вчера Изпълнителното бюро на БСП след заседанието си.
Говорителят на БСП Ангел Найденов заяви, че социалистите държат да бъде изработен изцяло нов стратегически преглед на отбраната и нов план за войската. Директивата от "Позитано" 20 идва в момент, когато Симеон Сакскобургготски може да оттегли военния министър Веселин Близнаков. Причината е, че Близнаков е от кръга на "панайотките", които бяха изключени или се отцепиха от царската парламентарна група. Министърът е трън в очите на червените, защото контролира тлъстите поръчки за ново въоръжение и модернизация на армията.  От БСП настояват да бъде подобрена прозрачността в изразходването на средствата за модернизацията на войската.


У нас
· Оставаме без фелдшери, закриват медицинските колежи
· Овчаров отряза свинаря на Гоце за Пловдивския панаир

По света
· Официално предложиха Путин за премиер
· Саркози и Кадафи подписаха договори за 10 милиарда долара

Коментари
· Крокодилски сълзи върху чужд гроб

Икономика
· Етем си изми ръцете с кметовете, лъжели с бедствията за пари
Борислав Стоянов, общински съветник от АТАКА в София: Борисов вече се отблагодарява на спонсорите си
В ГЕРБ не са единни, защото бранят различни интереси

 - Г-н Стоянов, лесно ли направихте прехода от журналистиката към ролята на градски съветник в СОС и това предизвикателство ли е за вас?
 - Не беше трудно, защото става въпрос за позиции в обществен план, които имат много допирни точки - като добре развито социо, например. Десет години работих като журналист и отговорен редактор в един многотиражен вестник и отразявах делата и живота на обществено ангажирани хора, каквито са и общинските съветници. Както се казва, бях от едната страна на барикадата, а сега минавам от другата. Това стана плавно, за мен е предизвикателство да се занимавам с новата ми дейност. Смяната на позицията ми се надявам да помогне в по-скорошно постигане на дълго лелеяното гражданско общество в България, което вече 18-та година все не се случва. Искам да участвам в правенето на процесите, а не да стоя отстрани като пасивен зрител и други да ни казват какво и как да се случва.