"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 681 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/12/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

МБМД: АТАКА трета сила, Сидеров - в челната петица по доверие


 Партия АТАКА е трета политическа сила в България, сочи проучване на обществено-политическите нагласи на МБМД, представено от Мира Янова. Всички политически сили с изключение на АТАКА са загубили от доверието си. Това става ясно, ако се сравни изследването на МБМД с това на НЦИОМ за периода 10-15 ноември. За по-малко от две седмици ГЕРБ губи близо 3%, БСП остава със същия процент, ДПС пада с 0,7%, а НДСВ и СДС потъват с по 0,1%. АТАКА  пък е качила 0,4% и отново е изпреварила турската, етническа антиконституционна партия на Доган.
Лидерът на АТАКА Волен Сидеров убедително качва доверие, като се класира в челната петица, сочи проучването. За сравнение само преди 12 дни НЦИОМ слагаше Сидеров 13-и. Днес Сидеров гони по доверие единствено Първанов, Борисов, Борис Велчев и Станишев.
Тази нова класация обяснява поредните удари срещу АТАКА от последните дни. Факт е, че винаги, когато излиза изследване, което отчита скок в доверието към националистите, поръчковите бутони се задействат, сътворяват и пускат в публичното пространство поредния компромат срещу АТАКА. Да припомним, че т.нар. "инцидент" на магистрала "Тракия" бе проведен и раздут в медиите в момент, когато АТАКА беше втора политическа сила с нарастващо доверие.   У нас
· Евродепутатите от АТАКА защитиха българските закони в Страсбург
· АТАКА в Бургас: Полицията не съдейства за срутването на циганските гета

По света
· Три атентата с коли-бомби окървавиха в Южен Ирак
· Обща стачка спря живота в Гърция

Коментари
· Бойната техника на агонизиращата ни армия излиза на сергиите

Икономика
Деница Гаджева, депутат от АТАКА: България може да се превърне в икономически тигър на Балканите
Основната цел на АТАКА е да "измие" пораженческото мислене на българина

 - Какви са впечатленията на най-младия български депутат след шест месеца в парламента?
 - Аз винаги съм оприличавала работата на парламента на една голяма и сложна машина, която ако няма добър водач, не може да потегли, ако някоя част се повреди, тя аварира, съответно, ако не бъде заменена с друга, изправна, отново машината остава на място. Нормално е да се допускат грешки в политиката, ненормално и непростимо е обаче, да се гради политика на грешките. До този момент съм склонна да отчета повече грешки в парламентарната дейност на управляващото мнозинство. Не трябва да се забравя, че законодателната власт в лицето на парламента, не може да носи цялата отговорност за положението в България.