"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 682 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/12/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Цензура гони 8 журналисти от вестника на ДПС “Телеграф”


 8 журналисти от екипа на вестник "Телеграф" напуснаха редакцията в знак на протест срещу цензурата, която ДПС налага в медията. "Имаме разлепени списъци с фирми по стените, които са от една политическа сила,  обвързана с "обръчите от фирми". За тези фирми ни е казано да пишем или хубаво, или нищо", призна Мариета Томова, уволнена дисциплинарно от поста редактор в изданието. По думите й, вестникът никога не е падал толкова ниско. Мариета Томова обвини новото ръководство на изданието в "сляпо следване на политическата линия". Журналистите имали забрана да критикуват тройната коалиция, Бойко Борисов и ГЕРБ.
Собственик на  "Нова българска медийна група", която издава "Телеграф" е бившата шефка на тотото Ирена Кръстева. Синът й Делян Пеевски беше възстановен като зам.-министър на Емел Етем след скандал за корупция.У нас
· ВСС отстрани прокурор-хотелиер и съдийка, прегазила пешеходец
· Заплатите на медсестрите зависят от Борисов, не от парламента

По света
· Ашраф иска арест на Кадафи в Париж
· В САЩ предричат смърт на Путин и хаос в Русия

Коментари
· Етем готви нов грабеж на милиони за „бедствия“

Икономика
· Нов ценови шок от Нова година
Христо Попов, депутат от АТАКА: Румънците пазаруват в Русе, защото властта у нас държи ниски заплатите
Парламентът няма капацитет за нормална и качествена законодателна дейност

 - Г-н Попов, как ще коментирате информацията, че над 200 млн. лв. са били дадени от сенчестия бизнес за купуване на гласове на местните избори?
 - С купуване на гласове се занимаваха не само "бизнесмени", но и политически сили - БСП, ДПС и др., за да могат да разширят или запазят присъствието си в местната власт. ДПС например, има таван на гласовете, които може да получи. Това е броят на мохамеданите в България, които бяха оставени в "сферата на влияние" на ДПС веднага след 10 ноември 1989 г. от покойния Андрей Луканов. Дори бяха регистрирани за участие на изборите за Велико народно събрание през 1990 г. като движение, без да имат официални документи като политическа партия. В момента ДПС увеличава гласовете подадени за тях чрез купуване основно на цигански гласове по схема, отработена още на изборите за евродепутати.