"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 683 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/12/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Борис Велчев спря пето дело срещу Румен Петков


 Главният прокурор Борис Велчев крие под политически чадър вътрешния министър Румен Петков и отказва да образува дело срещу него за документно престъпление, стана ясно вчера по време на парламентарния контрол. 
През март ДСБ изпрати сигнал до Велчев, че Петков е излъгал парламента, при съставянето на комисията по досиетата. Правосъдният министър Миглена Тачева заяви в НС, че направената проверка е установила, че няма престъпление от страна на Петков и производството е прекратено. Това е петото спряно дело срещу Петков. Заради лъжата си, по закон той трябва да получи до пет години затвор.У нас
· Учителите готови за стачка през март
· Шок с цената на природния газ

По света
· Агент на ЦРУ проговори за мъченията при разпит
· ЕС предложи бързо членство на Сърбия в замяна на Косово

Коментари
· Агент „Сава“ - главният пезевенк на медийната проституция у нас

Икономика
· Данък сгради скача двойно, налогът за автомобили тройно
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: АТАКА гласува против вдигането на депутатските заплати
Парламентът узакони необузданата корупция в местната власт

 - Г-н Шопов, как ще коментирате последните промени в правилника на Народното събрание: намаляване на парламентарните комисии от 24 на 16, увеличаване с 5% на  възнаграждението за участие в комисии, 10 заплати при пенсиониране на служители?
 - Промените идват много късно. Един правилник трябва да започне да действа от самото начало на мандата на НС и да отразява философията, трайните тенденции и волята на управляващото мнозинство. А то не бяха промени, вече не зная кои подред. Това, както не веднъж е заявявала АТАКА, означава, че правилникът е много лош. Ние непрекъснато напомняме, че щатът на НС е раздут, цяла армия хрантутници виси на яслата. Всяко мнозинство си врежда партийците на служба, но 40-тото НС би всякакви рекорди до момента. Чиновниците набъбнаха с над 1000 души, които се мотаят в кулоарите на властта и по червените килими, уж правейки нещо. Трябва да е ясно, заплатите на служителите не са работа на правилника на НС. Те са уредени с кодекса на труда. Явно председателят на парламента Георги Пирински обаче иска да си измие ръцете, да хвърли отговорността на депутатите и да прикрие популизма и разхищението на държавни пари зад колективното решение.