"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 686 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/12/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА против по-високите заплати на депутатите


 Работата на народните представители в постоянните комисии ще бъде заплатена по-скъпо с 5%, решиха вчера депутатите, като приеха поправки в правилника за работа на Народното събрание. "Управляващото мнозинство иска дебатът за увеличаване на заплатите да мине колкото се може по-тихо, заяви зам.-председателят на АТАКА Павел Шопов. "Сговорни калугери по време на пости блажат", допълни той.
 Според националиста е неморално и нагло да се вдигат заплатите на народните представители, когато народът мизерства. Шопов предложи част от администрацията в парламента да бъде съкратена, тъй като не е необходима за функционирането на Народното събрание.


У нас
· Общината в Бургас вече прилага принципите на АТАКА
· Парите за онкоболните потъват в клиничните аптеки

По света
· Хашим Тачи: Косово ще обяви независимост преди 20 януари
· Буш защити Саркози за договорите с Кадафи

Коментари
· Македонската афера на Соломон Паси

Икономика
· Националистите: Десятъкът вдлъбва джоба на българина
Антон Сираков, зам.-председател на АТАКА: Съдебната система и медиите станаха прислужници на властта
Негласна цензура спира материалите срещу тройната коалиция, ГЕРБ и Бойко Борисов

 - Г-н Сираков, как ще коментирате преследването на журналистите напоследък, от една страна от мутрите в държавата, които нападат пишещи и ги пребиват, от друга страна от политици и новоизлюпени богаташи, които си купиха вестници?
 - Много ми е трудно да направя разграничение между двете категории - мутрите и съвременните политици. Ако имате предвид срамния случай с журналиста Асен Йорданов, кореспондент на "Монитор" от Бургас, то аз съм убеден, че става въпрос за незачитане на журналистическата доблест и свободата на словото. Просто Асен Йорданов, освен талантливо перо има и доблестна гражданска позиция. Той е известен със своето остро перо, родолюбие и патриотизъм. Това криминалните и политическите мутри не прощават. Ако имате предвид и последвалите скандални уволнения на журналисти в "Телеграф", дръзнали да защитят своя колега в уж свободните вестници на ДПС, нищо чудно няма. Политиката на Доган винаги е била откровено грубиянска и вулгарно насилническа. Така той се разпорежда и с партийните си активисти, като например Мехмед Дикме, който му беше и министър. А всички видяха какво се случи с този човек. Та какво остава за раята.