"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 687 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/12/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Мнозинството си прие бюджет на нищетата


 Управляващите приеха бюджет на нищетата, защото те нямат собствена икономическа логика, а работят под диктат на чужди институции като МВФ и Световната банка. Това обяви от трибуната на парламента зам.-председателят на ПГ на АТАКА Павел Шопов по време на дебатите за Бюджет 2008. АТАКА има различни виждания как трябва да изглежда бюджетът на независима България, допълни националистът.
 От 15 години у нас управляват едни и същи хора, които действат по правилата на една зададена им матрица. Това поражда поредица от идиотски бюджети, заяви Шопов.
 Вчера управляващите орязаха и семейните помощи за дете. Вместо обещаните от правителството преди месец 30 лв., родителите ще получават по 25 лв. на месец.


У нас
· АТАКА иска общинските имоти в Добрич да излязат на светло
· ATAKA: Здравната каса срива болниците

По света
· Фидел Кастро се оттегля
· Турският аскер влезе в Северен Ирак

Коментари
· Заради властта у нас хората намразиха държавата

Икономика
· КТ "Подкрепа": 20% инфлация догодина заради поскъпването на газа
Марин Марковски, адвокат: Управляващи и бандити дружно грабят народа
Властимащите нямат интерес от силна полиция, защото рискуват да бъдат изобличени

 - Г-н Марковски, като адвокат, който се явява по най-тежките дела в България, как оценявате борбата с престъпността през изтеклата година?
 - Когато един адвокат работи по наказателни дела, той може много лесно да види слабостите на полицията, дознанието и прокуратурата, а това са институциите, които са ангажирани с борбата срещу престъпността. В България липсва реална борба с престъпността, първо, защото полицията не работи добре. Причините за това са много. В полицията сега се приемат хора, повечето от които отиват да работят там с ентусиазъм. Реалностите в системата обаче много често ги карат те да загърбят любовта си към професията. На първо място трябва да се повишат заплатите им, защото иначе те лесно стават жертва на корупция или се превръщат в обикновени чиновници. На второ място, ръководството на МВР трябва да е от отговорни хора, защото в момента кариера в полицията правят тези, които служат на началниците си, не на закона.