"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 688 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/12/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Тройната коалиция си вербува гласове от БНС и независимите


 Тройната коалиция си вербува гласове от БНС и независимите депутати, след като НДСВ се разцепи. Това пролича вчера при избора на инспекторат към Висшия съдебен съвет. Мнозинството в момента има 152 гласа, а му трябваше квалифицирано мнозинство от 160 депутати, за да прокара политическите си назначения за инспектората на ВСС. След пазарлъци с БНС и изхвърлените от АТАКА Георги Георгиев, Минчо Христов и др., мнозинството събра нужните гласове, за да наложи обаче само осем от десетимата кандидати за инспектората.
АТАКА, ОДС и ДСБ отказаха да узаконят партийния диктат върху съдебната система и напуснаха залата, защото предложените кандидати са привърженици на ДПС и БСП. Опозицията предупреди, че инспекторатът не може да заработи в непълен състав и заплаши да сезира КС, ако това се случи.


У нас
· АТАКА в Столична община настоява: Повече полиция да сложи ред в циганските гета
· Северна България остава без ток, заради стачка в E.on

По света
· Имигрантите в Щатите са подлагани на нечовешки мъчения
· Сенатът дава на Буш $70 млрд. за войните в Ирак и Афганистан

Коментари
· Политически пирати водят държавния кораб към гибел

Икономика
· Шоково поскъпване на парното заради новата цена на газа
Валери Симеонов, председател на ОС в Бургас и собственик на СКАТ: АТАКА постигна триумф през 2007 г.
90 на сто от медиите у нас са подлоги на властта

 - Г-н Симеонов, успешна ли беше 2007 г. за АТАКА, която вие вече представлявате в общинския съвет в Бургас?
 - Смятам, че изтеклата година беше повече от успешна за нас, националистите, тъй като АТАКА влезе и в местната власт. Като се отчете огромният финансов ресурс на останалите партии, мощната подкрепа, която получиха и продължават да получават те от групировките от сивия сектор на икономиката ни, трябва гордо да заявим, че успехът ни е много сериозен. Защото срещу парите, натиска на всички репресивни държавни институции и лостове, както и срещу психотормоза, ние противопоставихме само нашите идеи и достойни кандидати. Даже нашите противници и опоненти в моменти на откровение си признават, че властта е ангажирала всички свои инструменти, както и подкупни медии срещу АТАКА. Затова считам, че резултатите ни в тази неравностойна битка са не просто победа, а триумф.