"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 690 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/12/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС превзема СДС чрез Бисеров и ДАНЧО МЕНТАТА


 Депутатите от ДПС и бивши седесари Йордан Цонев и Христо Бисеров все по-често се застояват на "Раковски" 134, съобщиха източници от синята централа. Двамата са топлата връзка между Доган и синия лидер Пламен Юруков. В централата на СДС вече работят четирима души от бившия отдел "Национална координация", който навремето се ръководеше от Бисеров. Затоплянето на отношенията между турската партия и сините е от взаимна изгода, твърдят източниците. Сините около Юруков разчитат чрез ДПС да попаднат в следващия парламент, Доган пък търси спасителни схеми, за да остане в управлението. В сценария за ново разпределение на властта е вкючена и ГЕРБ, която не може да постигне мнозинство в НС.


У нас
· Пак карат балите със столичен боклук на сметището в Цалапица
· Пак удължават разследването по случая „Белнейски“

По света
· Опашки от камиони блокираха европейските пътища, въпреки Шенген
· Обвиняват Путин, че бил милиaрдер в евро

Коментари
· 2007-а - годината на политическото влечуго

Икономика
· Предколедната скъпотия започна
Отец Боян Саръев: Превърнаха изборите в пазар за животни
Най-голямото ми разочарование през годината е пълният провал за българите на вота в Кърджали

 - Отец Саръев, изпращаме първата година от членството ни в ЕС, година на рекордна инфлация, на избори и стачки. Каква беше 2007-а, според вас, какво се промени в живота ни: за добро и лошо?
 - Мисля, че големите очаквания на българския народ да се случат чудеса след влизането ни в Европейския съюз, не се сбъднаха. Политиците ни внушаваха, че щом влезем в ЕС, тутакси ще потекат реки от мед и масло и всички проблеми ще бъдат решени. Но не се случи, разумните хора го знаеха предварително. В края на 2007 г. единствено наивниците са разочаровани. Европа има своите икономически интереси от държавите, които приема в съюза си. Тя ги присъединява, не за да решава проблемите им, а да се справи със своите собствени. Ненаивните, да ги нарека предпазливите оптимисти, мислеха с главите си и не са изненадани, че Европа не иска да ни оправя батаците.