"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 694 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Борисов даде софииската реклама на Гергов


 Кметът на София Бойко Борисов на практика е подарил цялата рекламна дейност върху общинските терени и превозните средства на рекламния и медиен бос Красимир Гергов, стана ясно след проверка на "Атака". Това е станало чрез приетата малко преди Коледните празници Наредба за рекламната дейност в Столична община. Наредбата е направена така, че чрез концесия да даде в ръцете на рекламния бос Красимир Гергов цялата доходоносна дейност, разположена върху общинските терени, и транспорта. На последната сесия на СОС въпросната наредба беше приета почти с пълно мнозинство, като само тримата общински съветници от АТАКА са гласували "въздържал се". Те останали шокирани, когато на последната сесия от кметството отказали да предоставят справка, какви са били приходите за общината от рекламни дейности досега. Нито кметът, нито секретарят на общината Росен Желязков, дали отговор на питанията им, поясни общинският съветник от АТАКА Борислав Стоянов. 


У нас
· Р. Петков накиснал И. Илиев заради по-изгоден канал за дрога?
· Синдикатите скочиха срещу опита на БСП да спре стачките

По света
· Неапол заринат в боклук след блокада на незаконно сметище
· Негър и проповедник излизат първи в битката за президент на САЩ

Коментари
· Керченският пролив е възел в регионалната контрабанда

Икономика
· 700 лв. за шофьорски курс, нов скок на цената през юли
Генерал Аню Ангелов, председател на Центъра за изследване на националната сигурност: МС трябва да прекрати вземането на решения
Военният министър не е наясно какво е съотношението офицери-сержанти-войници в една професионална армия

 - Господин генерал, едновременно с обявяването на професионализацията на армията от 1 януари т.г., военният министър заяви, че е решил да я съкрати още веднъж - с "1000 до 9000 души".  Такъв широк обхват - разлика от 9 пъти, подсказва, че МО не може да аргументира защо продължава да съкращава военнослужещи. Какво, според вас, налага още съкращения?
 - Онова, което налага актуализацията на "План 2015", част от която са и евентуалните нови съкращения в БА, е по-ранното изтегляне на срока за пълна професионализация на армията. В "Стратегическия преглед на отбраната", приет през 2004 г. от Народното събрание и имащ поради това силата на закон, краен срок за пълната професионализация не се предвиждаше. Напротив, този преглед   предвиждаше да се запази наборната служба. На базата на приетия през 2004 г. Стратегически преглед бе приет и "План 2015 г."