"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 695 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Парламентът да се събере заради бедствията


 За извънредно свикване на парламента във връзка със снежното бедствие, призоваха вчера в декларация от ПГ АТАКА. Националистите настояват за изслушване на премиера Станишев, министрите на транспорта Петър Мутафчиев и на бедствията Емел Етем, които да обяснят пред депутатите какви мерки са предприели за преодоляване на последствията от стихията.
 В дните около Нова година нормалните за сезона климатични условия отново извадиха на бял свят факта, че в България липсва държавност. Бедственото положение, в което изпаднаха стотици български селища - с прекъснат ток, без вода, без основни хранителни продукти, е резултат главно на държавен дефицит, на пълна липса на подготвеност за сезона и на тотална несъстоятелност на ведомствата, които имат задължение да помагат на хората при такива обстоятелства, се подчертава в документа.
 Призоваваме председателят на парламента Георги Пирински да свика извънредно заседание на парламента, заявяват националистите.
 От партията на Волен Сидеров приканват президентът и премиерът също да инициират такова заседание, защото Конституцията им дава това право.


У нас
· Концесионен договор забрани да пада сняг през януари в Ямбол
· Бедственият телефон на Етем проработи за... Унгария

По света
· Опозиционни протести в Грузия след победата на Саакашвили
· Французите вече не вярват на Саркози

Коментари
· Снежният провал на Бойко Борисов

Икономика
· България пред икономическа криза, като тази от 1996 г.
Атила Минев, общински съветник от АТАКА: Властта доказа, че не може да се справи с бедствието
Русенци бягат за повече пари в Букурещ, румънци превърнаха магазините ни в кочина

 - Г-н Минев, успя ли общинската управа в Русе да отвоюва града от снежната стихия?
 - На практика все още сме под снежните преспи. Вече пети ден след големия снеговалеж, който продължи близо 40 часа, градът и неговият център не само че не са разчистени, но са трудно проходими и за пешеходци и за коли. Бедственото положение не е отменено. На гражданите беше оповестено, че не се допуска движението на частни автомобили по градските улици. Реално обаче няма контрол дали това разпореждане на градската управа се спазва от страна на ОДП и още на втория ден много частни автомобили създадоха хаос и напрежение за снегопочистващата техника. Държавата се опита да включи Гражданска защита в преодоляването на стихията.