"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 696 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Уволнен комисар: Висши полицаи работят за мафията


 Много опитни хора - бивши и настоящи служители на МВР, работят за организираната престъпност и водят контраразузнавателна дейност срещу агентите на министерството. Това заяви вчера отстраненият от поста си зам.-директор на ОДП-Разград Тодор Димов.
Висшият полицай уточни, че се чувства застрашен по случая "Будимир Куйович" заради разсекретената информация от Румен Петков. Министърът натопи бившия главсек Илия Илиев в аферата Куйович, за да даде път на мафиоти, които плащали повече на МВР за закрила. Димов каза, че сегашният главен секретар Валентин Петров го "изпържил" заради Куйович.У нас
· Първият учебен ден започна с дървена ваканция
· Поледица блокира пътищата в страната

По света
· ЕС заплаши да съди Италия заради боклука в Неапол
· Хилари изнервена, напада Путин

Коментари
· Турската пета колона ДПС навърши пълнолетие, затънала в корупция

Икономика
· Бойко Борисов вдига такси и данъци
Божидар Митев, председател на федерация на енергетиците в България: Приватизацията в енергетиката е дълбоко погрешна
Отрасълът се маргинализира заради липсата на ясна национална стратегия

 - Какво поскъпване на елеенергията да очаква българинът, ако се наложи внос на ток? На какви цени изнасяме и по какви бихме внасяли?
 - Все още вносът на еленергия не е актуален въпрос. До това можем и да стигнем, ако продължи политиката на лошо стопанисване на държавните ни дружества и неспиращата им приватизация. На този етап системата разполага с ресурс да обезпечи елзахранването, но нещата са както се казва на ръба. Особено след спирането на втори блок на ТЕЦ Бобов дол, чието спиране изважда 210 мгвт от системата. През миналата година ТЕЦ-ът произведе повече от 2,6 млрд квтч електричество и достигна производителност близка до рекордната си производителност през годините 1984-85, когато бяха произведени около 3 милиарда. Внос на еленергия не можем да очакваме, но ще има такъв, ако бъдат изведени от експлоатация блокове в ТЕЦ "Марица Изток" 2, където не са изпълнени докрай изискванията на комплексното разрешително, издадено на централата за екологията и за прахоочистващи системи.