"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 697 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Емел Етем се пекла в Доминикана по време на бедствието


 Бедствената министърка Емел Етем сe e забавлявала в Доминиканската република, докато България бе скована от еднометров сняг и виелица. Етем се е пекла на 30-градусови температури в местен богаташки курорт и дори не е пожелала да прекъсне ВИП туризма си заради обявеното извънредно положение.
 Именно лошата координация между институциите е причина за кризисната ситуация, заяви вчера депутатът от АТАКА Митко Димитров, който е и зам.-председател на Комисията по политика при бедствия и аварии. При цялото това бедствие липсваше единствено министър Етем, която не се появи нито за миг, за да координира работата на отделните институции, допълни националистът.У нас
· Ген. Атанасов: Военната прокуратура слугува на Р. Петков
· Аптеките затвориха за час, стачка на 15 февруари

По света
· Трима в болница след бой заради боклука на Неапол
· САЩ и Иран на прага на война

Коментари
· Бандитът Бучко иска да набучи МВР на средния си пръст

Икономика
· София се превърна в кочина, Борисов иска още 64 млн. лв. за почистване
Цвета Георгиева, координатор на националистите във Варна: Цинични са оправданията, че Гергана загинала мигновено
Съветниците от АТАКА се борим против растящите общински данъци и такси

 - Г-жо Георгиева, какво става във Варна, където през последните дни освен снежна блокада, паднаха и две козирки, при което загина 22-годишната Гергана Велинова?
 - Градът до вчера беше замръзнал като планинско село. Слава Богу, че температурите леко се повишиха, разтопиха натрупания сняг и тръгна транспортът. Но колите боксуват по непочистените улици, движат се едвам-едвам и си представям какви фрази се откъсват от устата на шофьорите. Даже вече не е интересно да казваме, че зимата пак ни е изненадала. Всеки път, когато във Варна падне сняг и то най-много до 10-20 сантиметра, ние изпадаме в бедствено положение. Едва вчера кметът Кирил Йорданов призна, че Варна не е почистена. В римското право има една фраза, с която започва всеки анализ: "Кому е ползата, чия е вината".