"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 698 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Велчев и Петков хвърлят Илиев на кучетата за скандала “Куйович”


 Борис Велчев вчера подкрепи вътрешния министър Румен Петков по случая "Куйович" и двамата хвърлиха на кучетата бившия главен секретар на МВР Илия Илиев. Главният прокурор коментира, че "не само че не е нормално, но е и свръхненормално" издаването на фалшив документ за самоличност на Будимир Куйович от страна на Илиев.
 От думите на Велчев стана ясно, че както Румен Петков и той смята действията на Илия Илиев за незаконосъобразни. Издаването на фалшивия документ за самоличност е тежко документно престъпление, за което се предвижда затвор до 5 години. Военната прокуратура трябва да заведе наказателно дело, а не само проверка, кой е наредил да се направи паспорт на Куйович и виновният да бъде съден. Петков също трябва да понесе отговорност, защото или е наредил издаването на документа, или не е спрял извършването на документното престъпление. На първото заседание на НС във вторник АТАКА ще настоява за изслушване на министъра в пленарната зала.


У нас
· Джевдет и Б. Борисов отворили незаконно сметището в Суходол
· Емел Етем: Бедствията не са мой ресор

По света
· 25 хиляди долара на час за охраната на Буш в Израел
· Хилари се върна в борбата след победа в Ню Хемпшир

Коментари
· Девет причини инфлацията да надхвърли прогнозите на кабинета

Икономика
· Лекарствата с нови цени от 15 март
Волен Сидеров*: Само отказът от партийния егоизъм ще спаси България
Длъжни сме да съставим национална програма за развитието на страната ни през следващите 20 години

 - Г-н Сидеров, с какво вие изненадахте другите и с какво другите изненадаха вас през 2007 г.? Кое беше важно за вас през тази година?
 - Това, с което аз изненадах другите е, че не само задържах позиции като лидер на партията (имам предвид позициите на АТАКА като цяло), а и че устоях на всички удари, че не рухнах, не загубих равновесие и не паднах. Смятам, че това е изненадата за тези, които искаха да постигнат обратното. Имаше много опити, имаше много сериозни удари, но няма да се спирам на всички тях. Под политика аз разбирам живота на всички хора. Макар че сега, като се каже политика, се разбира едва ли не нещо негативно, всъщност политиката е начин да направиш живота на колкото може повече хора, колкото може по-добър.