"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 699 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Експерти подкрепят АТАКА срещу нефтен терминал в Бургас


 Становището на АТАКА, че разтоварването на нефт по трасето на петролопровода Бургас - Александруполис е опасно за морето, тъй като има възможност при аварии петролът да доведе до екокатастрофа, вчера беше потвърдено публично от експерти в корабоплаването. Пред комисията, която ще организира предложения от националистите референдум, със свой експертен доклад и видеоматериал се представи капитан Иван Иванов. "В центъра на залива в един момент може да има един милион тона нефт, което като перспектива и като количество е ужасяващо", каза капитан Иванов. Според него на практика от разлив са застрашени всички общини - Несебър, Поморие, Бургас и Созопол. Това ще доведе до екокатастрофа, отделно от това курортните селища край морето са с безумно застроени крайбрежни ивици. Общината вчера започна разяснения за референдума. За първи път в Бургас се провежда допитване до народа.


У нас
· Софиянски и Бакърджиев обратно в СДС
· Фермери ще колят кравите си пред Кабил

По света
· Охраната на Сесилия била готова да разбие ключалките в затвора "Джудейда"
· Над 100 иракчани загиват дневно заради US-oкупациятa

Коментари
· Кукловоди определят политиката и на Виденов, и на Станишев

Икономика
· Фармацевти: Гайдарски лъже, че цените на лекарствата падат
Волен Сидеров: Нужна ни е обща програма за спасяване на България
Който и да спечели изборите, трябва да е приел задължителните мерки за излизане от кризата

(Продължение от миналия брой)

 - Г-н Сидеров, според вас това година на опозицията ли е или на управляващите? Ще е абсолютен прецедент, ако е и на двете.
 - Прецедент ще е, ако успеем да покажем български модел, който може да бъде вземан за образец. Ако покажем как различни по физиономия или нагласа партии застават заедно по време на криза. Това е ставало примерно през Втората световна война в една Германия, в една Франция - застават всички зад един модел на действия, основно икономически, с цел възстановяване на икономиката. Аз мисля, че България е в такова състояние, макар да не е след война, в което трябва да се поставят няколко антикризисни задачи - рязък икономически курс, рязък курс към държавна намеса в икономиката от кейнсиански тип, тип, който Рузвелт е направил след Голямата депресия в Щатите след 29-а година. Това означава държавни поръчки за български фирми, раздвижване на икономиката, икономически механизми, които да заработят, така че България да произвежда и да изнася.