"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 705 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Козлодуй не е кола, за да се дава на лизинг


 Идеята да се дадат на лизинг 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй" е нелепа, защото централата не е автомобил. Това коментира вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров по повод обявеното намерение на премиера Станишев да даде двата блока на АЕЦ на канадска или британска компания, срещу евентуалното им пускане.
 Основният въпрос е, защо се разрешава на някаква чужда фирма да ги вземе на лизинг, а не беше разрешено блоковете да работят като държавна собственост за България. Тук имаме двоен стандарт, подчерта Сидеров.
 Така, както върви, управляващата коалиция ще даде скоро цялата държава на лизинг, с което ще докаже своята комисионерска същност, каза още лидерът на АТАКА.
 Най-добрият вариант е държавата да управлява 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", а не да ги дава на лизинг на чужди компании, единодушно обявиха и експерти от енергийния сектор.У нас
· ДПС и мнозинството пак поругаха арменския геноцид
· АТАКА: ЕП да не иска привилегии за циганите у нас

По света
· Засекретиха разследването на катастрофата край Скопие
· Националист сочен за победител на изборите в Сърбия

Коментари
· Към кошарата на безропотното общество

Икономика
· Всеки трети учител излъган за заплатата от 650 лева
Д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет на Бургас от листата на АТАКА: Мрежите на бургазлии трябва да са пълни с риба, а не с мазут
Поредното непризнаване на арменския геноцид от парламента е позорен акт

 - Парламентът в четвъртък отхвърли за пореден път искането на АТАКА за признаване на геноцида над арменския народ, извършен от Турция. Как вие, като арменец приемате това позорно решение?
 - Още веднъж - с голямо огорчение, макар че не съм очаквал друго точно от този парламент. Очевидно е, че това народно събрание отдавна не изразява волята на народа. България е една от малкото страни в света, която по време на геноцида и мълчанието на някои големи световни сили, разтвори длан към арменците и ги прие като собствени чада. Ние всички арменци, които сме родени тук, се чувстваме като една част от съвкупния български народ и приемаме България като своя собствена родина, защото тя наистина е такава. Ние имаме много приятели, които не само познават политическата истина, но и в пълния смисъл ни съчувстват и съдействат в борбата за признаване на арменския геноцид, както това стана в почти всички цивилизовани страни.