"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 706 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Цялата опозиция единна на митинг срещу “Бургас-Александруполис”


 Цялата опозиция излезе единна на митинг пред НДК вчера против подписването на договора за проектната компания за нефтопровода "Бургас-Александруполис". 
 "Пожелавам успех на всички български партии, които се обединиха и се грижат Бургас да бъде на бургазлии, а не на българските и руски олигарси", заяви пред множеството лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Споразумението за изграждане на нефтопровода вчера бе подписано по време на визитата на руския президент Владимир Путин у нас.


У нас
· АТАКА иска общинска полиция в Добрич
· Опозицията в НС се обединява за оставката на Георги Пирински

По света
· Дипломатическа война между Лондон и Москва
· Нова организация на националистите ще бори ислямизацията в Европа

Коментари
· Смайващо управленско безсилие на кабинета дава АЕЦ на лизинг

Икономика
· Колбасите и пилешкото поскъпват отново
Д-р Илиян Илиев, депутат от ПГ АТАКА: Лекари и пациенти заедно бранят общинските болници
Гайдарски удря малките лечебници с административни хватки

 - Д-р Илиев, ще останат ли малките градове без болници? Изненада ли ви наредбата на здравната каса, която предопределя съдбата им?
 - Националната здравноосигурителна каса публикува на 27 декември миналата година наредба за сключване на договори със здравни заведения, за условията на които трябва да отговарят болниците, извънболнична помощ и т.н. Избирането на датата не е случайно. Тогава парламентът не работеше и наредбата мина тихо, незабелязана нито от медиите, нито от  лекарското съсловие. Времето си течеше празнично и тези, които пряко ги засягат новите правила - управителните съвети на болниците, късно се обезпокоиха. Защото в наредбата има срок: от 21 януари районните здравни каси започват да сключват договори с директорите на болниците при съвсем нови условия. Основното е, че лекарите имат право на само един трудов договор с касата, т.е. могат да работят само в една болница.