"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 708 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пирински бил без българско гражданство


 Разговори за общи действия за свалянето на Георги Пирински от поста му на председател на парламента започна днес АТАКА с останалите парламентарни групи в Народното събрание. Мотивите за това предложение са многобройните и системни нарушения на Правилника на Народното събрание, включително самоволното му решение за промяна в правилата за достъп на журналистите без да се консултира с председателския съвет. За да бъде направено предложението за свалянето на Пирински са нужни подписите на най-малко 80 народни представители. В случай, че тази бройка не бъде събрана, АТАКА и останалите опозиционни партии ще обсъдят искане до Конституционния съд, с което да се установи, че Георги Пирински няма българско гражданство и е гражданин на САЩ, следователно - няма право да бъде български народен представител.
Причините Пирински да разполага с ЕГН и всички необходими документи вероятно произтичат от факта, че е син на висш функционер на БКП и ги е получил по същия начин, по който Румен Петков издаде български документи на сърбина Будимир Куйович.


У нас
· ТЕЦ "Варна": НЕК изнася тайно ток от резерва
· Фермери и производители на тютюн на бунт срещу Кабил

По света
· Кастро гласува, не каза дали ще сдава властта
· Николич спечели първия кръг на изборите в Сърбия

Коментари
· Прогресиращо обедняване клати тройната коалиция

Икономика
· Жилищата у нас скачат с още 15 на сто
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Имаме нов аргумент за оставката на председателя на НС
Пирински е представител на назначената колониална администрация

 - Г-н Шопов, ще започне ли АТАКА днес обявената вече подписка, за да внесе искане за оставката на председателя на Народното събрание Георги Пирински?
 - Да. Това, което сме заявили в четвъртък, че ще поискаме оставката на председателя на парламента Георги Пирински, ще започне като процедура днес с началото на поредната пленарна седмица. Разговаряли сме с представители на повечето опозиционни парламентарни групи, като се разбрахме те да обмислят искането за оставка на заседание на политическите им ръководства и да започне събирането на необходимите 80 подписа. Проблемът тук идва от един парадокс в Правилника - искането за оставка на правителство се започва като процедура с 48 подписа, а за председателя на парламента - с 80. За това стана скандалът, когато се приемаше Правилникът на НС.