"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 709 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Велчев да свали имунитета на Пирински


 "Управляващите да си спестят резила пред света и да подкрепят искането на АТАКА и на опозицията за оттегляне на председателя на Народното събрание Георги Пирински от заеманата от него длъжност", призова вчера лидерът на националистите Волен Сидеров във връзка с неизяснената официално информация, че той няма българско гражданство. "Тук изниква въпросът как той е станал депутат в толкова парламенти досега, когато едно от основните изисквания за това е, човек да има българско гражданство. Явно Георги Пирински е попълнил документи с невярно съдържание, в които е излъгал, че е българин и така е нарушил член 311 от Наказателния кодекс.


У нас
· Чужди медии и еколози ще следят референдума в Бургас
· АТАКА: Ограниченията за журналисти са в разрез с правилника на НС

По света
· Хилари и Обама започнаха компроматна война
· Срив на световните борси, българската спря търговията

Коментари
· Путиниадата - по-скоро Ватерло, отколкото Сталинград

Икономика
· Вдигат цените на общинските жилища в София
Йордан Йорданов, бивш директор на централата в Козлодуй: Кампанията на Станишев за АЕЦ ни подготвя за внос на ток
В селата ще има режим, в големите градове електроенергията ще поскъпне драстично

 - Г-н Йорданов, кабинетът вече призна, че идва криза с тока у нас. Като енергиен експерт как ще коментирате тревожните новини?
 - В някои селски райони в страната ще има режим на тока, даже вече някъде има такъв. В големите градове няма да има режим, но цената на електроенергия ще се повиши драстично. Причината е, че ще внасяме електроенергия и то аварийно.
 Това неминуемо ще оскъпи електроенергията и оттам ще тръгне повишаване на цените на тока за населението, което ще се отрази в социалния смисъл на думата. И тъй като освен това че имаме спрени 4 реактора, в скоро време ще започнат да се спират и централи на въглища, тъй като не отговарят на изискванията, така че проблемите на България ще започнат да излизат и недостигът на енергия в близките няколко години е факт.