"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 710 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БСП отказа комисия по аферата “Куйович”


 Управляващите гласуваха против създаването на временна анкетна комисия, която да проучи работата на МВР срещу производството и трафика на наркотици, включително и случая със сръбския наркотрафикант Будимир Куйович. Предложението, подкрепено от представители на всички опозиционни партии, бе направено вчера.
 Поведението на БСП е проява на шизофрения, защото те първоначално искаха комисия, а сега се отмятат, коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Социалистите се отказват от разследването под предлог, че не желаят комисията да е на паритетен принцип и настояват председателят и да е от БСП, добави той. Според Сидеров обаче няма нищо лошо председателят да е от опозицията, това е в интерес на БСП, защото така резултатите ще бъдат по-обективни. Поведението на БСП издава гузната им съвест по аферата "Куйович" и потвърждава, че АТАКА и ГЕРБ съвършено правилно са информирали Европарламента за скандала, подчерта Волен Сидеров.


У нас
· 19 депутати и 14 зам.-министри излъгаха за имуществото си
· Металурзи: Станишев - вън, ако не махне Митал от "Кремиковци"

По света
· Палестинци атакуват границата с Египет, за да пазаруват
· Европа взе страната на Сърбия за Косово

Коментари
· Децата са проституирани от управляващата върхушка

Икономика
· АТАКА в Шумен се пребори данъците да не скачат
Финансовият експерт и политик Кольо Парамов: България се нуждае от нов политически модел срещу олигархията
Управляващият "елит" е негоден и вреден за страната и трябва да си отиде незабавно

 - Господин Парамов, от вчера в Давос заседава световният финансов елит. Настъпва остра криза  по фондовите борси, заговори се за невиждана след Втората световна война рецесия в САЩ, чуват се и гласове в Европа, че България, Литва и някои други страни трябва да се откажат от валутния борд. Дали сривът няма да се превърне в глобална катастрофа?
 - Още през октомври 2006 година обявих публично своите прогнози, че голямото срутване на източните борси ще настъпи 15 месеца, след като Федералният резерв на САЩ бе принуден да попълни бюджета на страната с 916 милиарда долара. Проблемът се появи 70 дни по-рано, защото във Вашингтон вече не могат да покрият цялата "сметка" на семейство Буш. Новата инжекция от 150 милиарда долара е недостатъчна за това. Американците наистина се насочват към най-голямата и устойчива криза след войната, стабилността на долара пада и може да достигне нива до 1,15 спрямо лева.