"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 712 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Европейска патриотична партия се роди във Виена


 Около идеята за създаване на единна европейска партия на патриотите се обединиха лидерите на националистическите партии от Европа на среща на върха във Виена. С тропане по банките, което символизира дълбоко уважение, австрийските депутати от "Партията на свободата" и присъстващите журналисти посрещнаха лидерите на АТАКА Волен Сидеров, на "Фронт насионал" Жан-Мари льо Пен, на Партията на австрийските националисти Ханс-Кристиян Щрахе и на водача на делегацията на белгийския Влаамс Беланг Франк Ванеке в началото на конференцията на тема "Възможности за създаване и дейност на партиите на европейско ниво". Конференцията се проведе вчера в австрийския парламент.У нас
· ЕК ни спря парите заради корупцията в пътния фонд
· АТАКА в парламента: Излишно е обсъждането на договорите с Русия

По света
· Епидемия от СПИН в съседни на България страни
· Путин: Русия е категорично против независимо Косово

Коментари
· Властелини на лицемерието и двойния стандарт

Икономика
· Безработните дават по 7,20 лв. за здравна вноска
Яне Янев, депутат от ОДС: Пирински е динозавър на комунизма
Време е да поставим България и републиканските й устои над партийните интереси

 -Г-н Янев как ще коментирате еднолично установения пропускателен режим за журналисти и граждани от председателя на парламента Георги Пирински?
 -Бих го сравнил с порядките, характерни за комунистическия период на управление. Най-силният предвестник за падането на тоталитарния режим на Тодор Живков бяха екологичните протести на т.нар. Русенски комитет и битката за свободата  на словото и печата в България, които вървяха ръка за ръка. Сега "Кремиковци" и стомано-бетонната окупация на паркове, гори и зелени пояси, в едно с опитите на Пирински да наложи цензура на най-публичната институция, са симптом за тотално самозабравяне на властимащите. Те са и лакмус, че предстоят радикални политически промени в близко бъдеще. Хора като Пирински са динозаври на комунизма, чието мислене все ги дърпа към реставрация.