"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 713 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/01/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Бургас каза "не" на петролопровода


"Не" на петролопровода казаха хиляди бургазлии вчера на протестния митинг в центъра на града, организиран и предложен от националистите в морския град, съобщиха репортерите на национална телевизия СКАТ. Председателят на общинското ръководство на АТАКА Деян Стойков призова всички на предстоящия на 17 февруари референдум да кажат "не" на строителството на тръбата." Да кажем "не" не само на абсурдния икономически и екологически проект, а да кажем "не" на това вредно за България управление", призова Стойков. "Радвам се да видя, че толкова много лумпени имало в Бургас", заяви от трибуната общинският съветник от АТАКА журналистът Стоян Иванов. Той припомни, че така ги бил нарекъл началникът на местното пристанище. Ставало въпрос за хората, които са "за" референдум и против тръбата. "И да вземем ние лумпените от Бургас и цялата страна, да изритаме онези селски аристократи, завършили в Симеоново, които сега ни управляват. Да ги изритаме да управляват някъде другаде", призова патриотът. Той поясни, че директор на най-голямото пристанище в България е довел съоръжението дo 25% спад в оборота. Такива аристократи ни слагат господа управляващите и затова тук няма да видите нито един от тях - от тройката управляващи, каза Иванов.


У нас
· Гоце си присвои идеите на АТАКА за референдум и АЕЦ
· До края на годината регистрират Европейската партия на патриотите

По света
· Обама отвя Клинтън на изборите в Южна Каролина
· ЕС готов да даде още време на атомната централа в Литва

Коментари
· Чужди олигарси изкупуват България

Икономика
· Болници и аптеки затварят в началото на февруари
Георги Димитров, депутат от ПГ АТАКА: Плоският данък ще изкара народа на улицата

- Г-н Димитров, като зам.-председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика, вие бяхте против въвеждането на плоския данък. Как този налог ще се отрази на доходите на гражданите?
- Плоският данък е един антисоциален налог. Той облагодетелства хората  с големи доходи и реално сваля стандарта на всички, които взимат под 450 лв. заплата. Ако 10% плосък данък може да бъде компенсиран в държавния сектор с повишаване на заплатите, няма кой да принуди частниците да вдигнат възнагражденията на работниците си. Плоският данък е добър за богатите, той ще доведе до още по-сериозно разслоение на обществото и ще предизвика социални напрежения. Управляващите твърдят, че плосък данък има и в други държави, България не е изолиран случай. Но в кои други страни: в някои от бившите социалистически и в някои от бившите съветски републики. Защо не е въведен в Германия, в Англия, във Франция? Защо развитите страни не искат и да чуят за плосък данък? Защото са намерили начин да задължат всеки бизнесмен със закон да плаща данъците и осигуровките на служителите си и то не върху минимална, а върху реалната им заплата. Такива правила могат да се въведат и у нас. Стига сме приказвали, че частният сектор бил неконтролируем. Много лесно може да работи прозрачно. Слагаме една минимална работна заплата от 600 лв., върху която задължително по сегашния закон всеки работодател трябва да плаща данъци, осигуровки и всичко си идва на място.