"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 717 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: Лидерите да решават за промени във вота


Политическите лидери на всички парламентарно представени политически партии, както и на ГЕРБ да започнат активен дебат за промяна на избирателната система у нас. Това предложи лидерът на националистите Волен Сидеров на среща на депутати в Народното събрание вчера, предложена и организирана от опозицията. Сидеров поясни пред колегите си, че е най-разумно на тези срещи да присъстват лидерите на ПГ на партиите, а ако не са в парламента, то да бъдат канени за участие. Според патриота така разговорите няма да се разводняват във времето, а ще протекат много по-стегнато и организирано. Иначе представителите ще трябва да звънят на своите лидери, за да ги питат постоянно за тяхното мнение и това може да ни разсрочи във времето, поясни патриотът.У нас
· Затварят "Кремиковци" заради дългове на Митал
· АТАКА: Пирински без имунитет, докато се разбере гражданин ли е на България!

По света
· Двама ключови кандидати се отказаха от битката за президент на САЩ
· Експлозия уби 17 в Истанбул, изпепелена е ядрена лаборатория

Коментари
· Реанимирането на СДС се превръща в политически водевил

Икономика
· Учебниците до седми клас стават безплатни
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Гражданството на Пирински е скандал за целия ЕС
АТАКА е политическа сила на морала, затова се отказа от зам.-председател на НС

- Г-н Шопов, АТАКА ви предложи за зам.-председател на парламента. Защо ден по-късно  ПГ реши да оттегли предложението си?
 - Парламентарната група ме предложи за зам.-председател на НС, защото АТАКА има правото на този пост в българския парламент. Не става дума за облаги, за екстри  като кабинет и сътрудници, а за позиция в една институция, за възможност АТАКА да осъществява политиката си, да отстоява интересите на избирателите си. Това се полагаше на АТАКА, още когато Петър Берон напусна парламентарната ни група. Повече от година и половина обаче се сблъскваме с двойните стандарти на председателя Пирински, с абсурдното нежелание на управляващото мнозинство да легитимира АТАКА като равноправен участник в 40-то НС и в политическия живот. Това е целта: всеки повод да се използва за дискредитирането ни. Затова вчера, след много задълбочен дебат в парламентарната група, преценихме, че е по-добре като политическа сила на морала, на доблестта, да оттеглим своята кандидатура. Отказваме да участваме в тази мерзост и долнопробие, което проявяват някои депутати.