"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 718 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Скандал! Калфин защити авторката, която отрече Баташкото клане


 Не вярвах, че български външен министър ще се нареди в редицата на българофобите и от трибуната на парламента ще защити гнусния пасквил на Мартина Балева и Блумбауер, в който се отрича Баташкото клане. Това заяви в народното събрание лидерът на националистите Волен Сидеров. Вчера той зададе актуален въпрос на Ивайло Калфин - какви действия е предприело Министерството на външните работи пред немската страна за прекратяване на враждебните спрямо България действия от страна на немски физически и юридически лица. Преди няколко месеца българката Мартина Балева и немският проф. Блумбауер публикуваха книга, озаглавена "Митът Батак", в която откровено се отрича Баташкото клане от 1876 година. Калфин оправда постъпката на Балева със свободата на словото. "Вие трябваше да изпратите протестна нота до Германия, а не да сервилничите. Вашето поведение е обидно за България", заключи Сидеров.У нас
· Емел раздала 13,3 милиона лева държавни пари
· Евродепутати искат документи за политическите репресии у нас

По света
· Шпионски самолет на САЩ ликвидира лидер на Ал Кайда
· Стачка спря транспорта в половин Европа

Коментари
· Мажоритарната система ще бетонира ДПС като балансьор

Икономика
· НСИ излъга, че животът поевтинява
Христо Попов, депутат от АТАКА: Прокурорите да подхванат Ал. Томов за „Кремиковци“
Ще следя зорко дали се прокарват лобистки интереси на членовете на икономическата комисия

- Г-н Попов, преди десетина дни бяхте избран за член на икономическата комисия в Народното събрание, какви са вашите впечатления и надежди за работа там?
- Няма големи надежди за успешна работа на комисията. Защото председател е Данчо Ментата, и този прякор не сме му го измислили ние от АТАКА. А отдавна го наричат така. Българският народ е прецизен като измисля прякори - те винаги най-точно съответстват на човека. Внимателно ще подхождам към законопроектите и промените в законите винаги ще следя зорко дали се прокарват лобистки интереси на членовете на комисията, които са от управляващата коалиция. И най-вече на председателя на тази структура. Интересно съвпадение при мен е, че другата комисия, в която участвам - тази по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство, председател е Ремзи Осман от ДПС. Късмет извадих, както се казва. В комисията по местно самоуправление не се политизират законопроектите и се работи нормално. Изискванията от ресорните министерства и ние се опитваме да ги спазваме. Надявам се и в икономическата комисия да постигнем такъв професионализъм. Защото в комисиите трябва да се работи професионално отговорно. Точно в тях се правят важните нормативни документи, с които се управлява държавата.