"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 720 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Европа спира да се разширява заради престъпността и корупцията у нас


Европейският съюз може да замрази разширяването си заради това, че България не е показала напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност, стана ясно от междинен доклад на Европейската комисия.
"Преди присъединяването си България и Румъния поеха ангажимента да осъществят реформи в съдебната система и да засилят борбата с корупцията, а България - да положи повече усилия и в борбата с организираната престъпност", заяви представителят на Европейската комисия Марк Грей. По думите му у нас липсва напредък в областта на борбата с корупцията на високо ниво и с организираната престъпност, което предизвиква сериозно безпокойство. Въпреки убийствено отрицателния доклад с присъщия си тепигьозлък вътрешният министър Румен Петков обяви, че докладът бил по-скоро положителен за България. Единственият проблем идвал от факта, че той лично не поддържал постоянна връзка с ЕК.
Комисията препоръчва да бъде активизирана борбата с корупцията в местната власт и в чувствителни сектори като здравеопазването и образованието и да се наблегне особено на усилията в борбата с корупцията на високо равнище и организираната престъпност. У нас
· Държавата вкарва синдик в "Кремиковци"
· Волен Сидеров: Нов президентски самолет е излишен лукс

По света
· Атентат в ядрения център на Израел
· Нов рязък спад в популярността на Саркози

Коментари
· Наши и чужди лешояди сриват металургията

Икономика
· Здравната каса загробва 3.5 млн. евро в електронна система
Евродепутатът от АТАКА Десислав Чуколов: Докладът на ЕК е изготвен в полза на управляващите
Държавата се разпада, защото Станишев гледа да не наруши баланса в БСП

- Как ще коментирате доклада на ЕК за България? Изненадаха ли ви с нещо наблюденията на Брюксел?
- Върхушката в Брюксел започва да влиза в ролята си на господар на територията, позната там като България. Прави впечатление начинът, по които се поднасят критиките. Бюрократично и двузначно с цел да се използват от туземните управляващи както им е угодно, само и само скъпоценното им управление да се запази. Цитирам "България не е показала убедителни резултати...", ами ще се поправят ли тези резултати, ако се критикува по този начин? На какво се надяват писарушките там? Управляващите у нас да започнат да разследват сами себе си ли? Или пък недай Боже, да се разследват многобройните сигнали за миналото на новоизлюпените опозиционни лидери? Ами ако се случат тези неща, то ще остане само партия АТАКА  незасегната от тези разследвания и дела. Точно в този смисъл АТАКА е най-европейската партия. Не сме купили нито един глас и не сме извършили нито едно престъпление. В същото време партиите, които би трябвало най-много да се страхуват от прокурорски проверки, крещят неистово "в АТАКА са антиевропейци".