"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 722 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Опозицията започва национални протести срещу кабинета


Нашата цел е готвеният от опозицията вот на недоверие към правителството този път да предизвика широк обществен ефект, като бъде придружен с протестни действия. Това заяви в парламента вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров, след срещата на опозиционните лидери, които обсъдиха предстоящото гласуване срещу кабинета "Станишев". Вотът на недоверие към правителството трябва да бъде придружен с общ национален опозиционен митинг в София, за да види Европа, че ние не сме съгласни със статуквото, което е в момента, допълни Бойко Борисов пред агенция "Фокус". Вече не можем да говорим за стабилно мнозинство, а за рушащо се мнозинство. Народът трябва да види, че има достатъчно мощна опозиция, която може след това да възстанови държавата", каза лидерът на ГЕРБ.
Водещ мотив за вота на недоверие към кабинета ще бъде корупцията, в която тъне държавата, защото "по отношение на корупцията управляващите вече са преминали границата", заяви Волен Сидеров. Около този аргумент се обединиха лидерите на опозицията в парламента. Те бяха единни и за решението внасянето на вота да се отложи с една седмица. Добре е да се иска вот по конкретен повод, а не просто, защото за пореден път сме решили, че правителството не става. И е добре това да стане, след като мине референдумът за петролопровода "Бургас - Александруполис" в Бургас, за да се види ясно какво мисли народът за управляващите, коментира Волен Сидеров.


У нас
· АТАКА иска комисия да разследва договора за магистрала "Тракия"
· Унгарският президент посети Мадарския конник край Шумен

По света
· Кадафи разлюби Сейф, лансира друг син за наследник
· Републиканците избраха Макейн, демократите разделени между Хилари и Обама

Коментари
· Ликвидирането на отбраната на България продължава

Икономика
· Синдикати: Главният прокурор да спре сделките на "Кремиковци"
Тодор Христев, общински съветник от АТАКА в Пловдив: Ще даряваме заплатите си на нуждаещи се

-Г-н Христев, какво реши общинският съвет? Ще плащат ли пловдивчани по-високи местни такси и данъци?
-След решението на ОС от 31 януари 2008 г., с което се прие наредбата за местните данъци и такси, пловдивчани ще плащат същите пари като м.г. След дискусия между представителите на управляващата коалиция в Пловдив АТАКА, ВМРО и ГЕРБ и след експертното мнение на финансистите се реши, че данъците могат да останат без промяна. Мръсен ход изиграха управниците на държавата от БСП, ДПС и НДСВ, които с промените в закона прехвърлиха определянето на местните данъци в общински ръце. Те не пожелаха да въведат корекции, а оставиха това на местните власти, които да понесат негативите при вдигането на тези налози. А те да си останат чисти и неопетнени. В Пловдив АТАКА гласува за запазването им във вида от м.г., което е част от нашите предизборни обещания да не се повишават данъците.