"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 724 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: Велчев, извади делото "Кремиковци"!


Главният прокурор Борис Велчев да извади събраните данни за далаверата, наречена "Кремиковци", които са при него и са хвърлени в дълбокия фризер през 2002 г. За това призова вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров, след като стана ясно, че скандално известната финансова институция "Мерил Линч" ще прави икономически анализ на комбината. 
"Мерил Линч" е финансовата институция, чрез която Милен Велчев ограби България с близо милиард долара, подчерта още лидерът на АТАКА. Ограбването стана по времето, когато той беше финансов министър и направи смяна на книжата по външния дълг на България.
АТАКА ще направи всички постъпки, за да стане ясно на обществеността как е протекло ограбването на "Кремиковци",  за да попречим на новото потулване на истината за "Мерил Линч", категоричен беше лидерът на националистите.

 У нас
· Щаб на "Позитано" ще сваля влиянието на АТАКА
· Мнозинството в НС пак замете следите на Куювич и „Тракия“

По света
· Турският парламент разреши забрадките в университетите
· Лавров: Вашингтон обгражда Русия с ракетни бази

Коментари
· Перверзията "Да спасим АЕЦ-а, като го загубим"

Икономика
· Хлябът пак тръгна нагоре, фурни фалират масово
Огнян Тетимов, областен координатор на АТАКА в Благоевград: Недоволните българи ще бутнат кабинета
Гражданите трябва да се научат да бъдат взискателни, да изискват от управляващите, на които плащат заплати от джоба си

- Г-н Тетимов, вие и общинските съветници на АТАКА, първи съобщихте за източването на пари по ФАР за ремонта на парк Самуиловата крепост. Докъде стигна разследването на скандала?
- Информирахме агенцията за корупцията, а те от своя страна се обадиха след една седмица. Питането беше отправено от групата на АТАКА и съветниците от сдружението "За Петрич", изискахме документацията за проекта и за направата на 30 пейки в града. Защото ние установихме, че една пейка струва около 65 лв., а са изписани с фактура 370 лв. Очакваме хората от агенцията да се обадят, за да подемем заедно инициативата около случая, защото ние сами нищо не можем да направим - всичко законно е обвързано с фактури.
Имаше извършен ремонт на приемните сгради в парка, които не отговарят на нормативните изисквания. Установихме, че лампите в парка не бяха свързани с елмрежата, но на следващия ден кметът Вельо Илиев изпрати група техници, за да ги върже и по този начин ние излязохме едва ли не лъжци. А това ние сме го документирали със снимков материал. И по този начин опровергахме кмета.
Сега чакаме от ниските температури замръзналата мазилка на сградите да изпопада.